måndag 4 januari 2010

Hur ser Sverige ut om femtio år?

EU-granskning har bytt namn till ”Vår stund i Sverige”. Vi fick idén precis då det gamla året gått upp i det nya. Mer och mer känner nog svenska folket att enpartie- och konsensuspartiet som består av våra sju riksdagspartier v, s, mp, de nya moderaterna, c, fp och kd inte längre för folkets talan.


Storstarken med folkviseögon

Vi gjorde en travestering på Vilhelm Mobergs bok ”Din stund på jorden” som handlar om Albert Carlsson som är en svensk utvandrare som lever sina sista dagar på ett hotell i Laguna Beach i Kalifornien vid Stilla Havets kust.

"Du ska alltid tänka: Jag är här på jorden denna enda gång! Jag kan aldrig komma hit igen! Och detsamma sa Sigfrid till sig själv: Tag vara på ditt liv! Akta det väl! Slarva inte bort det! För nu är det din stund på jorden!" (109).

De berömda orden kommer från en nittonårig pojke, som snart ska dö. På ålderns höst kommer minnena av familjen ikapp Albert Carlsson. Om hur han utvandrade från Småland, till ett nytt land i Amerika och byggde upp ett annat liv. Stillsam och vacker roman, om en man som ser tillbaka på sitt liv. Den ger också en fin inblick i bondlivet och hur familjerna levde i början av 1900.

Kommer den minoritet av svenskar som finns kvar i Sverige om 50 år att fråga sig varför vi som lever nu lät folkvalda politiker skänka bort vårt land och upplåta det till kulturer som inte har något egentligt intresse för vårt land utan det är andra kriterier som gäller för de människor som nu invandrar."Svenskarna kan vrida och vända sig, det finns inte en enda medlem av det mentala gäng av drömmare som har ockuperat riksdagen, som inte kommer att ge bort landet i bitar. Och le i förvissning om att vara på rätt sida av historien.

Sverigedemokraterna är optimister, men loppet är kört för länge sedan och "Ge oss Sverige tillbaka" låter onödigt orealistiskt. Sverige går från broderfolk mot ett härbärge för 200 hemlösa nationaliteter, för vilka landet och historien är en ren fiktion, och det är ideologiskt motiverat uppifrån.

Befolkningens rädsla är att historien visar att det öppnar för möjligheten till våld i stor skala. Vem får rätt, ideologerna eller folk, erfarenheter och historia? Nuvarande tendenser lämnar föga tvivel i mitt sinne. Det är helt på sin plats att knyta de två liberalisternas uttalanden med en enastående arrogans gentemot verkligheten, och överklassens förakt för de lägre klasserna.”

2 kommentarer:

  1. Lycka till med den nya bloggen! Kommer att följa den med stort intresse.

    SvaraRadera
  2. Mycket bra skrivet i ett alltför allvarligt ämne.Vi får hoppas din profetia aldrig blir verklighet utan att vårt folk,svenskarna, i elfte timmen ska förstå att vända utvecklingen.Som obotlig optimist tror jag på bättre tider för vårt land och för den delen även för resten av Europa.Dock är hoppet det sista som överger människan så var därför i akt och mening beredd att försvara vårt svenska kulturarv när du nu går din stund här på jorden.
    /Mauritz E.J.

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.