lördag 2 januari 2010

Varning för folkpartisten Birgitta Ohlsson

I Corren kunde man den 29 december 2009 läsa en krönika av Birgitta Ohlsson med rubriken:

Tillåt böneutrop från svenska minareter

Birgitta Ohlsson anser att det är främlingsfientligt och vulgärt att människor i Schweiz fick folkomrösta om en viktigt angelägenhet för landet.

Hon menar att eftersom islam är vårt lands andra stora religion så borde det vara självklart att de får ha böneutrop. Det visar att de känner sig hemma i vårt land.

Birgitta Ohlsson talar sig varm för böneutrop, moskébyggen och islams utbredning i Sverige.

Vidare skriver hon:

”Vi är många som besökt muslimska länder och kan intyga att böneutropen inte är mer störande, starkare eller speciella än ringande kyrkklockor om söndagarna. Stökiga grannar torde vara ett större problem är religiösa ljud. ”
------
Vidare:
”Att muslimer vill bygga gudstjänstlokaler är ett tecken på att man känner sig hemma i Sverige. Moskébyggande bör uppmuntras och inte bekämpas. Muslimer brukar kalla sig för Sveriges största undergroundrörelse med tanke på alla moskélokaler som finns i källare runt om i vårt land. Tack vare moskébyggen, i Malmö, Uppsala och Stockholm och andra städer, har vackra moskéer blivit synliga i det offentliga rummet. De utgör en omistlig del av Sveriges religiösa, kulturella och arkitektoniska mångfald. Birgitta Ohlsson (Fp)”

The Worst Threats to Mankind skriver man följande:

”Jag undrar vad din agenda är egentligen? Förstår du innebörden med moskéer minareter och islam och böneutrop? Förstår du islam och muslimers agenda när det gäller just dessa krav? Tror du inte på att islam är i allra högsta grad en teokratisk/politisk rörelse och ett hot mot vår demokrati? Du borde verkligen fördjupa dig rejält i vad du verkar vilja tillåta för detta är hårresande med kommentarer du gjort angående detta. Du har ingen koll! Du tycker det ser vackert ut!??! Skulle du sagt samma sak om nazisterna ville hissa sin hakkors-flagga utanför sina möteslokaler?

Den dagen när tokliberaler som du inser sitt misstag och sveket till landet ni valdes att beskydda och bygga upp och ta ansvar för, ja då är det försent och det kommer att drabba dina barn och barnbarn också. Var så säker!

Du vill avveckla kungahuset men uppmuntra att islam breder ut sig i ett av de mest sekulära länderna i världen – Sverige!? Valet är lätt, vi byter ut dig i nästa val!

Så här skriver den flitiga skribenten ISM

Till

DN ang "Minareter" f v b till Johannes Åman tack
Dagens Nyheters redaktion
Johannes Åman

Ni har nyligen i DN skrivit om ordet och företeelsen minaret. Bl a skriver Ni att ja-kampanjen för det schweiziska förbudet mot minareter hävdade att ”tornen uttrycker maktanspråk” och att minareterna avbildades ”som hotfulla skogar av missiler.”

”Vad minareterna betyder för muslimerna var förbudets förespråkare däremot inte intresserade av. Tornen var bara intressanta som projektionsyta för fördomar och rädsla.”

SVP:s affisch har kallats ”rasistisk, främlingsfientlig och islamofobisk .” Med anledning av detta vill jag förmedla ett citat från EU-kandidatlandet Turkiets statschef Erdogan: ”Moskéerna är våra kaserner, kupolerna våra stålhjälmar, minareterna våra bajonetter, de troende våra soldater.”

Är Erdogan rasistisk? Främlingsfientlig? Islamofob? Eller bara ”fördomsfull och rädd”?

Beträffande ”betydelsen av minareter för muslimerna” och underförstått deras självklara rätt till dessa i religionsfrihetens namn undrar jag om Ni möjligen vet hur höga klocktornen på den kristna katedralen i Mecka är?? Jag utgår nämligen från att det i religionsfrihetens namn finns en sådan!

För inte är det väl så illa att religionsfriheten bara gäller i en riktning?
M a o som den franske filosofen, författaren och vetenskapsmannen Blaise Pascal konstaterade i ett eller annat religiöst sammanhang: ”Ni kräver, i våra principers namn, de rättigheter som ni, i era principers namn, förvägrar oss. ”

Avslutningsvis föreslår jag att Ni begrundar Salman Rushdies kloka ord: ” ”Om 25 år kommer vi att undra varför vi i toleransens och acceptansens namn bakband våra händer, slet upp våra strupar och gav upp det västerländska samhället. ”
-------

Från Snaphanen dk

"Svenskarna kan vrida och vända sig, det finns inte en enda medlem av det mentala gäng av drömmare som har ockuperat riksdagen, som inte kommer att ge bort landet i bitar. Och le i förvissning om att vara på rätt sida av historien.

Sverigedemokraterna är optimister, men loppet är kört för länge sedan och "Ge oss Sverige tillbaka" låter onödigt orealistiskt. Sverige går från broderfolk mot ett härbärge för 200 hemlösa nationaliteter, för vilka landet och historien är en ren fiktion, och det är ideologiskt motiverat uppifrån.

Befolkningens rädsla är att historien visar att det öppnar för möjligheten till våld i stor skala. Vem får rätt, ideologerna eller folk, erfarenheter och historia? Nuvarande tendenser lämnar föga tvivel i mitt sinne. Det är helt på sin plats att knyta de två liberalisternas uttalanden med en enastående arrogans gentemot verkligheten, och överklassens förakt för de lägre klasserna."

Vem är Birgitta Ohlsson?
Hon är riksdagsman och representerar Folkpartiet. Då hon valdes till ordförande i Liberala ungddomsförbundet var hon mycket snabb med att propagera för att alla gränser skulle bort. Det skulle inte finnas nationer. Hon är en varm förespråkare för internationalismen och för fri abort men emot dödsstraff. Däremot har jag aldrig hört henne uttala sig om muslimers behandling av kvinnor, t.ex. stening och sharialagar.


"Aldrig kunde våra förfäder föreställa sig att detta utbyte av vår kultur och vår etnicitet skulle komma att ske på frivillig grund."

2 kommentarer:

 1. Vem älskar Birgitta Ohlsson?

  Sverigedemokraterna naturligtvis!
  Problemet med denna okunniga människa är att hon inte fattar att Schweiz är Världens enda demokrati och att det är medborgarana i staten som bestämmer om man vill fatta "vulgära" beslut eller ej.
  Att det är demolkratiska människor i Schweiz bevisas av att de inte är medlemmar i det odemokratiska EU.

  Kanske har B.O bott på ett lyxhotell (betalt med skattepengar) där man skruvat ner volymen på dessa ner dessa förskräckliga böneutrop mitt i natten - en d-a plåga det är vad det är!

  Om man nu är så galen att man röstar på FP, är det klokt att välja bort fiender till det svenska folket.

  Jodå, det finns faktiskt en gnutta svenska traditioner kvar!

  SvaraRadera
 2. Birgitta Olsson måste ovillkorligen bort från den politiska ledningen i detta land. Hon har alldeles för lite kunskap om islam och vad som håller på att hända idagens Europa. Hon ger ett allmänt obildat intryck, när man hör om att hon vill uppmuntra moskéebyggen och böneutrop. Hon behöver sätta sig på skolbänken och få hjälp att studera farorna med islam och islamister.

  Jag kan inte förstå att folkpartiet ändå inte reagerar på hennes uttalanden. Vad säger Per Ahlmark, som ändå förstår allvaret med det hela.
  Hon skulle behöva sitta ner med Herr Ahlmark och lyssna vad han har att säga om saken i fråga.

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.