söndag 29 november 2009

"Varning för folkpartister"

av författaren Anders Johansson.


Inget kan väl vara mer passande att publicera efter att vi igår fick beskedet att folkpartisten Cecilia Malmström får posten som EU-kommissionär över migration, gränskontroll, asyl och polisarbete. En katastrof!

Godhet och högmod

En berättelse om folkpartiet


Folkpartisten Inger Hillmansson är oppositionspolitiker i Kalmar kommun. Min vän, den frejdade bloggaren Kurt Lundgren, beskrev henne en gång som en ”arg liten snärta”, på sitt ibland farbroderliga sätt. Andra har helt enkelt kallat henne tjatmoster.

Från säkert håll har jag också fått höra att hon vägrar att hälsa på meningsmotståndare som hon ogillar.

Nu har hon i ett inlägg på sin blogg på ett lika osportsligt som diffust sätt antytt, utan att nämna våra namn, att docent Lars Berglund och undertecknad påminner om de ”bruna”, d v s vi skulle ha likheter med nazister. Om detta finns en del att säga. Själv har jag i bok efter bok brännmärkt nazismen och ska inte orda vidare om detta. Lars Berglund är mycket kunnig person, specialist på kinesisk konst och utrustad med något så ovanligt som ett hederligt intellekt som skär genom all dumhet. En ärlig och sanningssökande människa, som jag lärt känna i hans texter.

Vårt brott? Ja, det började med att jag skrev en debattartikel som ifrågasätter den extremt dyrbara svenska invandringspolitiken. Utan att jag visste om det skrev sedan Berglund en artikel som mera i detalj redogjorde för kostnaderna. Båda artiklarna publicerades.

Sådant är debattklimatet, att man förknippas med nazism om man företräder en åsikt som inte är politiskt korrekt. Hillmanssons koppling till de bruna är emellertid det vidrigaste invektiv jag blivit utsatt för under decennier av debatt i olika ämne. Om hon hade varit man hade jag tveklöst kallat henne en intellektuell skitstövel.

Nu emellertid till saken, FOLKPARTIET. Med risk för att låta tjatig ska jag berätta om min farfar, Henning i Segelsberga, på sin tid folkpartistisk politiker och folkskollärare med sex barn. Han var ”idealist”, vilket i hans fall innebar att han hellre stoppade delar av sin usla lön i fattigbössan än gav sina båda äldsta söner ordentligt med mat. Den ena av dessa råkade vara min pappa, en mycket bra sådan dessutom. Men hela livet igenom fick han kämpa med en förstörd mage, säkerligen ett resultat av barndomens halvsvält. Det här har bidragit till att ge mig ett visst förakt för personer som är goda på andras bekostnad.

Hos folkpartiet tycks detta vara en livsnerv. Vi minns hur Bengt Westerberg under en tv-sändning reste sig upp och gick när Ny Demokrati kom in i riksdagen. Bakom den präktiga fasaden hos folkpartisten Westerberg klappar ett hjärta som ogillar demokratiska rörelser i folkdjupet. Folkpartister tycks sålunda vara demokrater bara ibland, när det passar dem. Men då är de å andra sidan ovanligt rödkindade och goda.

Folkpartiet har starkt bidragit till att de fattigaste pensionärerna i vårt land fått sänkt pension, samtidigt som invandrarna får behålla sina bidrag ograverade. Jag anser att vi ska ha en generös flyktingpolitik i enlighet med FN:s konventioner, men Sverige ska inte påta sig kostnaderna för att försörja migranter från Afrika och Mellanöstern i storleksordningen tiotusentals människor om året.

För ett antal år sedan invaldes jag i Smålands Akademi. Det är ett sällskap som tar sig på stort allvar under mottot ”snille och envishet”, trots att endast den ena komponenten i valspråket var förhanden, därtill parad med ett rejält mått politisk korrekthet. Vid ett tillfälle fick någon för sig att föreslå Kofi Annan till pristagare, en nominering som egentligen endast visar att de småländska granskogssnillena ville in i lite finare salonger. Naturligtvis lämnade jag detta sällskap i vars mitt israelvännen och diktaturhataren Per Ahlmark kunde förtalas i godhetens namn. Nåväl, medlemskapet kittlade väl min fåfänga ett ögonblick och jag höll mitt ”inträdestal”. Samtidigt invaldes folkpartisten Birgit Friggebo. Till min förvåning talade hon om ”det bästa hon hade gjort under sin tid som politiker”. Här håller jag ett ögonblick andan. Jo, det var när hon gav ”amnesti” åt ungefär 70 000 människor på ett bräde efter kriget på Balkan, i stället för att utreda deras behov av skydd. Som folkpartist bortsåg hon givetvis från Sveriges och det egna folkets behov. Bland dessa människor fanns utan tvekan både kriminella element och krigsförbrytare. Men för en folkpartist blir människor goda om de möts av godhet och servilitet. Fast det ska naturligtvis vara den rätta sortens godhet, den folkpartistiska, den som så kongenialt uttrycks i sången ”We hall overcome”. Lysande undantag är förstås Nyamko Sabuni och Jan Björklund, men deras uppfattningar drunknar i såar av godhet.

För en tid sedan skulle den gode och extremt högt arvoderade Bengt Westerberg komma till Kalmar och hålla ett av sina inkännande föredrag. En kväll fick jag ett telefonsamtal från arrangörerna som undrade om jag kunde skänka en bok som skulle överlämnas till Westerberg. Man hade säkert tänkt sig någon av mina bilderböcker om Öland. Emellertid vaknade den trojanska hästen i mig och jag skänkte min bok ”Sanningen är originell”, som är en uppgörelse med just den svenska ”godheten” som bär folkpartiets särskilda kännemärke. Jag är inte övertygad om att det var en uppskattad bok han fick av de snälla arrangörerna.

Folkpartiet har inte sällan gjort sig känt som partiet som önskar sig en oreglerad invandring över öppna gränser. De blivande folkpartisterna i liberala ungdomsförbundet, som är alldeles särskilt goda, uttrycker saken så här: ”Liberala ungdomsförbundet förespråkar fri invandring i en värld där höga röster önskar att den var invandringsfri…Men det är inte bara människor som måste söka trygghet någon annanstans som har rätt till rörligheten. Även de som vill byta jord under fötterna för att de är rastlösa, lycksökare, äventyrslystna eller kärlekskranka borde ha rätt att röra sig fritt.”

Jag är förvånad över att man inte inkluderar brottslingar, som med samma logik säkert skulle bli lika goda som folkpartister bara de fick en chans att börja om.

Det är befogat att utfärda en varning för folkpartiet och alla andra som försöker vara goda på andras bekostnad, inklusive biskopen i Växjö, som tycker att det är skam att vi inte tar emot ”flyktingbarnen”. Han ser inga komplikationer. Han är bara så rasande god. Men dessa unga män har ju ofta skägg! Ibland är de vare sig barn eller flyktingar. Min godhet vill jag i första hand reservera för de gamla tanter och farbröder som byggt upp det här landet och nu är undanskuffade till en vrå där de tvingas försöka klara sig på pensioner som är ungefär hälften så stora som de bidrag som utgår till invandrarnas anhöriga. Men börjar inte ”charity at home?”. Alla friska nationer ser i främsta rummet till sina egna. Därefter har politikerna rätt att i handling ge sig ut i världen. Dags för ett Dacke-uppror?
I min farfars fall berodde godheten säkert på att han ville visa sig på styva linan bland socknens storbönder och präst, d v s människor som hade det gott ställt. Jag vet inte inför vilka dagens folkpartister vill visa sig på styva linan? Men en folkpartist behöver kanske inte ta hänsyn till så triviala ting som att de ekonomiska resurserna är begränsade?

De storordiga parollerna smälter som honung i munnen - men är i själva verket värre än våra fördomar därför att det saknas verklighet bakom dem.

Folkpartisternas godhet är i själva verket en godhet som bottnar i den bibliska dödssynd som kallas högmod. Det handlar således om en perverterad godhet, en godhet som biter sig själv i svansen.

Till politiker och andra med anlag för högmod vill jag därför säga: Sluta att vara så förbannat goda – på andras bekostnad!
Anders Johansson, författare, Kalmar


Om Anders Johansson

MISSA INTE DETTA!

Hör Anders Johansson och Henrik Rydström i Radio Kalmar

Notera hur Anders Johansson i stort sett hela tiden blev ifrågasatt av reportern medan Henrik Rydström inte pressas det minsta utan får prata helt fritt. Inte en enda kritisk fråga till Rydström, utan det kammas medhårs hela tiden. Skrämmande journalistik!

Intressant fakta om Henrik Rydströms mångkulturella boende på Boholmarna.

Från Östra Ölands fria horisont:
”…..EN AV SVERIGES absolut godaste fotbollsspelare finns i min lilla stad, han heter Henrik Rydström, varje dag kan man läsa på hans blogg hur god han är, det finns inga gränser för godheten och som jag ser det är han det närmaste man kan komma en allsvensk, helig Fransiscus av Assisi. Han kallar min vän, författaren Anders Johansson för ”något som krälar under stenarna...”

Min vän Anders Johansson, som jag känt i 30 år, har aldrig någonsin, i böcker eller i samtal kallat någon människa för en insekt som krälar under stenarna - hans senaste bok handlar om Darwin och är en 130 sidor lång humanistisk plädering med utgångspunkt i The Origin of Species.


Mer om Henrik Rydström
Helt osannlikt
bloggsvammel


Läs Anders Johansson bok ”I landet Censurien”. Kan beställas på DSM
pg 18 02 40-4 eller bg 5296-8070. Pris 180 kr

5 kommentarer:

 1. Man kan inte förtrycka känslor hur länge som helst

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/30/man-kan-inte-fortrycka-kanslor-hur-lange-som-helst/

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer och håller med på alla punkter men detta är bara en liten föraning över vad som komma skall. Samtliga i parti toppen från alla de borgliga partierna går ju i största hemlighet i lära hos K.Bildt och låtsas ha egen vilja och kunna agera på egen hand fast de i själva verket diciplinerat likt en soldat utför allt han ger order om som hans egna små korrupta hantlangare och lärjungar/springpojkar.
  Tidigare fick man lov att titta ganska noga för att förstå hur allt fungerar men nu ser man tydligt hur de sakta växer fram som små kopior med K.Bildts arroganta översittar attityd stämplat i pannan. Allt ingår som brickor i en mycket väl planerat men kriminellt spel som går ut på att en gång för alla ta udden och ordet från arbetar klassen o föra oss tillbaka till tiden då borgare adel och bönder levde.Nu talar vi inte längre om fria val o demokrati med löne o arbets trygghet, utan den ekonomiska och fysiska tryggheten besitter endast den lilla klick materiellt oberoende som nu med eu i ryggen roffar åt sig (stjäl)allt de kan och utarmar våra tillgångar.
  Den översittar stil K.Bildt har "Kom inte och säg till mig vad jag ska göra" speglar väl den attityd och inställning som hela detta korrupta kocentrat av makt som eu besitter.
  Dom bestämmer lagar styr polis o arme och så kronan på verket denna Italienska"maffiastyrda" riksbank som ska förvalta våra pengar och som både är sekretess och utrednings skyddade i 30år framåt då ingen har rätt till insyn...!!! Att sedan låta det välla in för stora mängder invandrare och långt över vad vi ekonomiskt klarar av är bara en del i den stora planen,och att en del av dessa kanske rent av är grovt kriminellt belastade är även det med i beräkningen,då en grövre våldsammare kriminalitet måste få växa fram som ställer till oreda i medel eller underklassen.Hjälp vad ska vi göra innan det är alldeles försent? För tänk er en massa kompetenta
  Marit Pålson med 7 årig realskola o 2"banankartongs"
  konkurser bakom sig FASANSFULLT !!!

  Mvh YCDBBSOYA

  SvaraRadera
 3. Godhet är inte att vara generös med andras tillgångar. D.v.s svenska folkets tillgångar.
  Det är snarare höjden av ondska. Den ondska som
  endast psykopater och sadister, kan vara i stånd till.

  Svenskarna bör reflektera över; om de lagar dessa
  personer tagit fram, skall följas.

  Anonym har rätt beträffande den eskalerade
  brottsligheten i Sverige, där vi ser den ena bedragaren efter den andra slippa undan att ta,
  några som helst konsekvenser av sina brott.
  Gangsters till politiker, ser ut att försöka förädla kriminellt beteende. Så, man förstår att
  poliser och åklagare inte är handfallna inför de brott som begås,särskilt ekobrott: Man underlåter att vidta åtgärder av ren illvilja mot folket och andra som utsätts för dessa kriminella individer.
  7-klövern borde omedelbart avsättas,för att vi
  skall få ordning på Sverige.

  SvaraRadera
 4. Det går även att konstatera att även myndighetspersoner har blivit smittade med denna
  översittarattityd.Den, har dom med lätthet kopierat.
  Förhoppningen är dock, att dom i snar framtid kommer att tvingas tänka om.

  Svenskarna börjar vakna och kommer att kräva tillbaka allt som stulits av dessa högmodiga översittare, till tjuvar.
  Dom hade aldrig vågat agera femtekollonare, om dom inte hade, någon form av skydd och uppbackning.

  SvaraRadera
 5. Det är stöld och förskingring att ge bort ett enda öre av skattebetalarnas medel.

  Det är inte solidaritet att tvingas ge bort av sina surt förvärvade slantar, för solidaritet måste alltid vara frivilligt!

  Beskattningen av folket kan motiveras med att det går till infrastruktur och kommer tillbaka till folket på olika vägar, men hur förklarar man alla dessa hundratals miljarder som försvinner till utlänningar?

  Det är med andra ord förskingring och ska behandlas på samma sätt som när en kassör i en förening förskingrar pengar. Om han sedan ger bort pengarna spelar ingen roll, det är stöld i alla fall.

  Så vad ska regeringen ta sig till med flyktingar?

  Det enda som en renhårig regering kan göra är politiska uttalanden, och ska det skänkas pengar utomlands så måste det bli från frivilligt insamlade medel.

  Om folk får det villkoret så tror jag att de skulle bli mycket mer generösa med bidrag eftersom det inte går på skatten. Vi ser ju vad en TV-kväll kan inbringa i välgörenhet; 50 miljoner!

  Det räcker långt i tredje världen, så det behövs inga skattemedel för det, för börjar man med det så blir det som med tjyven; Det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål.

  Så aldrig någonsin ett enda öre av skattemedel, eller någon knappnål till sådant som inte är svensk infrastruktur!

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.