söndag 29 november 2009

Cecilia Malmström -europé först och främst

Tung EU-post till Cecilia Malmström

Sveriges nya EU-kommissionär Cecilia Malmström får hand om inrikesfrågor, d.v.s. hon kommer att ha ansvar för polis och migration samt kampen mot organiserad brottslighet.

”– Jag är stolt över förtroendet att ansvara för några av de tuffaste utmaningarna för EU-samarbetet, säger Cecilia Malmström.”

Så här säger hon också:

"För en liberal är det hedrande att få leda EU:s arbete mot gränsöverskridande brottslighet och människohandel, och med att få en gemensam asylpolitik på plats samtidigt som vi öppnar vägar för laglig migration till Europa. Dessutom behöver vi ge EU en tydligare roll när medlemsländerna drabbas av katastrofer. Med Lissabonfördraget får de här områdena ännu större tyngd inom EU."

Barroso presenterade Cecilia ”portfölj” som en av de viktigaste.

Han sade också att de nya kommissionärerna är det perfekta laget av europeiska tänkare!


”Statsminister Fredrik Reinfeldt säger att Sverige inte vill ändra förslaget till löner för kommissionärerna:
– Vi ändrar inte det förslaget.
Sveriges nya EU-kommissionär Cecilia Malmström har en lön på 210 000 i månaden, sedan får hon nästan en halv miljon extra i startbidrag när hon börjar. Sedan också traktamente på mer än 30 000 i månaden, plus mer än 15 000 kronor i bidrag för familjen och barnen varje månad.

Cecilia Malmström sade i Ekots lördagsintervju att det är orimligt generösa villkor, men att det är de villkoren som gäller.

– Nej, det är inte rimligt, det är otroligt mycket pengar. Det är det. Men som sagt är det inte jag som sätter de här villkoren utan det är de som gäller. Det är klart att det kan bidra till en dålig bild av systemet.”

Det finns 27 kommissionärer och vilka betalar dem dessa löner? De europeiska skattebetalarna. Sverige betalar ca 29 miljarder till EU och får tillbaka ca 14 miljarder.

Cecilia Malmström är europé. Det glömmer hon aldrig att framhålla. Man kunde kanske tänka sig att hon sade svensk och europé. ”

Så styrs EU


Benjamin Franklin:
”Den som ger upp väsentlig frihet för att uppnå
en tillfällig trygghet förtjänar varken frihet eller trygghet"


sds

1 kommentar:

  1. Detta är ju fullkomligt sjukt alltså,dessa människor fullkomligt vältrar sig i VÅRA pengar.Klart att de gör allt för att framhålla EUs förträfflighet. Jävla utsugare. vilka idioter såg till att vi kom med detta????????????

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.