fredag 6 november 2009

Kampen om EU-topposterna har börjat


EU behöver en kraftfull, respekterad och samlande gestalt som ny, permanent ordförande. Hon heter Vaira Vike-Freiberga.” DN

Låt henne leda EU

Valet till EU-ordförande inom demokratiprojektet EU sker helt utan insyn, offentlig debatt och öppen utfrågning. Det är mun-mot-mun-metoden som gäller i korridorerna.

Vem är då Vaira Vike-Freiberga? Hon valdes till Lettlands president 1999 och omvaldes 2003. Hon har en akademisk karriär bakom sig. Tillsammans med sin familj flydde hon från Lettland före Sovjetinvasionens invasion. Under fyra år bodde hon i ett flyktingläger i Tyskland, sedan flydde familjen vidare till Marocko och lyckades senare ta sig till Kanada.

Som statschef i Lettland engagerade hon sig i frågor som rörde uppbyggnaden av en lettisk rättsstat och kampen mot korruption.

Hon är en utmärkt talare och behärskar förutom sitt modersmål lettiska, engelska, franska, tyska och spanska samt har ett stort engagemang för Europa.

Det som talar emot henne enligt många bedömare är att hon är en stor USA-vän och stödde president Bush och hans beslut om invasionen iu Irak. Hon anses därför omöjlig som kandidat.

Andra bedömare anser att hon skulle kunna ge unionen en kraftfull och välformulerad röst i världen. Hon om någon vet ”hur avgörande medborgerliga fri- och rättigheter är för samhällen, stater och unioner utvecklas.”. Detta enligt DN.
………

Frågan är om de nuvarande herrarna som bestämmer inom EU vet detta. EU är på god väg att bli ett Europas Förenta Stater och det är frågan om det är denna kvinnas högsta önskemål.

Samtidigt har nu kampen om platserna inom EU:s topp börjat. EU länderna skall nu enas om bl.a. en självständig maktapparat med en EU-president och en EU-utrikesminister.

Stark kandidat till EU-president är socialisten Tony Blair, om vilken det nu avslöjats hans önskan att förstöra brittisk kultur för alltid genom massinvandring. Det finns namn för sådana företrädare för sitt land.

En av de starkaste kandidaterna till posten som utrikesminister är den svenske flygande utrikesministern allestädes närvarande utom på UD, Carl Bildt, en av de många som deltar i möten med Bilderberggruppen.


Östra Ölands Fria Horisont

Bildt bara babblar
Formalism i tunn luft, det är Carl Bildts utrikespolitik.
Som utrikesminister är han en stor besvikelse.

I draksåddens tid av Sven Delblanc:

Sidan 66:
"Nationer, ska du veta, min son, likvideras på så sätt, att man först tar ifrån dem deras minne. Nationernas minnen av sitt eget förflutna, eller hela Europas minne, ja, vi insåg för sent hur nära vi hörde samman i denna gamla världsdel. Man vill förstöra våra böcker, vår bildning, vår historia. Andra skriver nu böcker åt oss, ger oss en annan bildning och tänker ut en annan historia. Europa börjar glömma vad det en gång varit."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.