tisdag 3 november 2009

Tjeckien godkänner EU:s grundlag (Lissabonfördraget)

Tjeckiens president godkänner EU:s grundlag (Lissabonfördraget)

Det meddelas idag att Tjeckiens författningsdomstol har godkänt föredraget i den reviderade form som nu föreligger.

Detta betyder att det enda som nu återstår är Vaclav Klaus underskrift. Han har godkänt revideringarna och kommer att skriva under avtalet ganska snart. När Klaus skrivit under blir det ett extra toppmöte bland annat för att ”tillsätta de två nya toppjobb som fördraget skapar inom unionen: en permanent ordförande för regeringarnas möteskrets samt en utrikesministerpost på unionsnivå.”

Vaclv Klaus ville ha inskrivit i Lissabonfördraget att han ville ha en ändring som innebar en försäkring om att etniska tyskar som fördrevs efter andra världskriget inte skulle ställa krav på egendom i Tjeckien.


Sedan tidigare har föreslagits socialisten Tony Blair som EU:s president.

Carl Bildt har varit på tal som EU:s utrikesminister.

Demokratiprojektet EU: Om allt går som det ska.

"Om allt går som planerat, kommer de 27 medlemsstaterna i Europeiska unionen snart att ha en gemensam lagstiftning mot hatbrott, som kommer att göra motvilja mot islamisk praxis eller homosexuell livsstil till brott.

Trakasserier, som det vagt definieras i direktivet, tillåter en person att anklaga någon för diskriminering enbart för att denne har uttryckt något som skapar en "kränkande stämning". Definitionen är så bred att var och en som känner sig trakasserad eller kränkt lätt kan väcka talan mot dem som han anser är ansvariga. Dessutom övergår enligt direktivet bevisbördan på den anklagade, som måste bevisa att han eller hon inte skapade en miljö som kränkte den klagande. Om den tilltalade inte lyckas göra det, kan han eller hon dömas att betala en obegränsad ersättning för "trakasserier".

svd svd svd sds gp gp d dn hd hd b ex ex ab gp

3 kommentarer:

  1. Vad händer nu med Sverige och EMU? Någon som vet? Tacksam för svar.

    SvaraRadera
  2. Sverige kommer att bli en region i Europas Förenta Stater. Du har kanske läst andra inlägg på denna blogg. Det skall bli en president och en utrikesminister. I sinom tid kommer svenska skattebetalare stå för notan då det gäller löner för 349 riksdagsmän i Sverige, utrikesminister i SVerige och EU samt löner till 22 EU-parlamentariker. De enda som tjänar på EU är politikerna. Tro mig. Läs gärna äldre inlägg på denna blogg.

    SvaraRadera
  3. Fängelserna över hela kontinenten kommer snart vara sprängfyllda, inte med bankrånare, våldtäktsmän och mördare men med personer som på ett eller annat sätt har kränkt muslimer. Kränkningar mot homosexuella kommer nog dessbättre ändå bara bli en liten del av det hela. Såvida inte massor av pedofiler försöker framstå som "vanliga" homosexuella förstås.

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.