onsdag 25 november 2009

Ungdomsministern Maud Olofsson

Jobb är viktigare än lön för nio av tio ungdomar

I en ledare på DN skriver Maud Olofsson att det viktigaste inför valet 2010 är att skapa arbetstillfällen för ungdomar. Sverige har inte råd att utestänga en hel generation från arbetsmarknaden. Den höga ungdomsarbetslösheten är oacceptabel.

För att unga människor skall få in en fot på arbetsmarknaden behövs olika instrument, bl.a. jobbskatteavdrag, sänkta arbetsgivaravgifter, lärlingsutbildningar med mera, flexiblare arbetsrätt och så kallade avstampsjobb med lägre ingångslöner.

” När opinionsinstitutet Novus Opinion för vår räkning frågade 830 ungdomar i åldern 18–25 år svarade 91 procent att de kan tänka sig lägre lön när de söker sitt allra första jobb. Ungdomarna delar alltså Centerpartiets syn att det krävs lägre trösklar på arbetsmarknaden, skriver Maud Olofsson.”

Hela artikeln är en lovsång till Centern och det som Maud Olofsson och hennes parti står för.

” Vi menar att det ska löna sig att arbeta hårt, vare sig det är som företagare, lärare eller ingenjör. Den som går upp tidigt på morgonen, sliter hårt och strävar efter att hänga med och förnya sig, tar ansvar för sig och sina närmaste, anstränger sig mer än andra, ska känna att det uppskattas och belönas – inte osynliggöras och motarbetas – i ett framtida Sverige.”

”Vi formar innovationsprogram för unga entreprenörer så att deras affärsidéer blir företag och kan växa.”

Det är svårt att tro att detta är det parti som en gång grundades för att tillvarata svenska landsbygdens folk. Maud Olofsson och hennes parti har hamnat långt från den profil som sedan Bondeförbundet numera Centern grundades 1913 har haft målsättningen att värna om svensk landsbygd även om det finns inslag i detta parti som har varit mindre sympatiska.

Från DN
TYDLIG LIBERAL PROFIL
Centerpartiet har präglats av pragmatism och har under årens lopp samarbetat med både socialdemokrater och borgerliga partier. I dag har Centerpartiet intagit en tydlig borgerlig och liberal profil, något som möjliggjorde lanseringen av Allians för Sverige hemma hos centerledaren Maud Olofsson i Högfors 2004. Innan hon 2001 valdes till partiledare var hon verkställande direktör för Hushållningssällskapet i Västerbotten. Olofsson blev näringsminister och vice statsminister 2006.
Källa: Wikipedia.


Då man läser artikeln frågar man sig var dessa lärlingar och de högskoleutbildade som skall genomgå traineeprogram skall arbeta. Måste det inte finnas industrier? Är det inte produktionen och jordbruket som bär upp samhället? Många svenska företag flyttar utomlands. Behövs inte svenska arbetare och bönder i Maud Olofssons framtida Sverige?

I Dagens PS läser vi att inom vårdyrkena kommer det att finnas arbeten i framtiden och för den som väljer att läsa till apotekare, präst, socionom och sjöbefäl är framtidsutsikterna goda. Även för brandingenjörer ser det hoppfullt ut. Det kan man förstå med tanke på att det lär brinna ca 550 skolor om året i Sverige.

I dag läser vi att utsikterna för SAAB att finnas kvar är ytterligt små. I Näringsliv i Svenska Dagbladet den 24 november kan vi läsa att det finns 4 miljoner skäl att misströsta. Så många jobb har försvunnit i EU under finanskrisen. Denna artikel finns inte att tillgå på nätet.

nm

2 kommentarer:

 1. Lär känna Toblerone-Mona!

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/24/landsforraderiet-tar-ny-fart-med-toblerone-mona/

  Hon kom, hon sågs, hon segrade ... men inte hos mig i alla fall, den landsförrädarslynan!

  Vet du att du kan prenumerera på den här bloggen så slipper du leta efter den, då får du gå till den här URL:en och fylla i din epostadress så får du den direkt i inkorgen.

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

  Vi ses och hörs.

  SvaraRadera
 2. Förbjud koranen

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/26/forbjud-koranen/

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.