onsdag 18 november 2009

Cecilia Malmström, europé - kommissionär för Sverige

EU-minister Cecilia Malmström Sveriges nya EU-kommissionär

Hon efterträder Margot Wallström som suttit i tio år.

Enligt Fredrik Reinfeldt är hon mycket väl kvalificerad för sitt nya arbete.

- Hon är en övertygad europé och har en gedigen bakgrund i Europa, i politiken och har egna europeiska erfarenheter, både politiska och personliga. Hon är den bästa vi har att tillgå som kan arbetet där nere. Av alla de skälen är hon bäst lämpad, säger statsminister Fredrik Reinfeldt.

Lägg märke till att han betonar att hon är europé inte svensk. Folkpartisterna är mer än några andra politiker s.k. internationalister och hon kommer säkert att göra sitt bästa för att EU skall bli Europas Förenta Stater.

Så här skriver Rune Lanestrand, redaktör och ansvarig utgivare av tidningen Småbrukaren:

Le, le, stråla med ögonen, var strömlinjeformad och rabbla på utan att dra andan så kan du gå hur långt som helst inom politiken. Ja, du kan t o m bli EU-kommissionär. Det enda jag minns av Cecilia Malmström när hon satt i regionfullmäktige i Västra Götaland var att hon var så obetydlig att ingen egentligen la märke till henne. Jag kan inte minnas att hon var uppe i talarstolen en enda gång. Men ständigt leende skolflicka som inte oroade gubbarna med några kontroversiella förslag. Eller egna idéer. I dessa tider med allt underligare budskap från den politiska eliten får man ändå glädjas åt att regeringen inte utsåg Marit Paulsen eller Carl Bildt.
Rune Lanestrand”


Herman Lindqvist har rätt i sin artikel att det är fint att vara osvensk i Sverige.

Fakta: Cecilia Malmström
Politisk post i dag: svensk EU-minister, har bland annat ägnat sig år Lissabonfördraget, EU:s budget, tillväxt och sysselsättning samt det svenska ordförandeskapet.
Tidigare EU-uppdrag: ledamot i EU-parlamentet 1999-2006 med inriktning på utrikespolitik, mänskliga rättigheter, EU:s utvidgning och konstitutionella frågor.
Parti: Folkpartiet
Utbildning: filosofie doktor i statsvetenskap med inriktning mot europeisk politik.
Födelseår: 1968.
Uppväxt: delvis i Frankrike, Tyskland och Spanien.
Bostadsort: Göteborg.
Familj: Man och tvillingar.Någonstans i Sverige

1 kommentar:

  1. Hon ger mig kalla kårar. Precis som Reinfeldt och många andra toppar verkar hon bara vara ett tomt skal, en kropp helt utan själ och samvete. En biologisk robot om ni så vill.

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.