söndag 15 november 2009

Margot Wallström och Europas historia

Wallström är regeringens kandidat till FN-post


Margot Wallström utanför EU-parlamentet i Strasbourg. Det är tio år sedan hon lämnade Sverige för att bli EU-kommissionär med ansvar för miljöfrågor.
Margot Wallström har av svenska regeringen med Carl Bildt som den mest drivande föreslagits till en hög FN-post som gäller kvinnors utsatta situation i krig och andra konflikter.

Hennes andra period som EU-kommissionär är nu definitivt slut och i januari beräknar man att den nya kommissionen skall vara på plats.

Margot Wallström blir ingen fattigpensionär utan kan lugnt luta sig tillbaka efter att ha blivit miljonär med skattebetalarnas hjälp.

Då diskussionerna om EU:s nya grundlag pågick som bäst menade Margot Wallström ” att folkets åsikt är inte viktig i EU.” Margot Wallström är en sann demokrat!

Östra Ölands Fria Horisont kan man läsa om Margot Wallströms bravader. Hon hölll ett tal i Theresienstadt på 60-årsdagen av krigsslutet. Det väckte stor uppmärksamhet och irritation.

”Mot alla EU-skeptiker hötte hon med pekfingret och sade att ett nytt Holocaust kan ske om vi håller fast vid den nationella stoltheten; att vara EU-skeptiskt skulle alltså i förlängningen leda fram mot en ny förintelse. För det första är ett sådant påstående rent historiskt fullkomligt lögnaktigt eftersom det var en våldsam diktatur vars idelogiska bas var antisemtismen som drev fram förintelsen - mot dessa diktaturer (Tyskland, Japan, Italien) stod stolta nationer som England, det fria Frankrike, USA och efter 1941 Sovjet vars slaviska befolkning skulle utrotas och fördrivas av Nazityskland. För det andra är Wallströms yttrande ett gement skamgrepp mot den EU-kritik som till sitt innersta väsen är mer demokratisk än den hyperbyråkrati som växer fram i Bryssel, och som hotar demokratin på alla dess områden : folklig suveränitet, makt över det egna livet, yttrandefrihet och medborgerliga rättigheter.

Wallström har i ett annat sammanhang påstått att EU givit europeerna en rad rättigheter, vilket EU aldrig gjort. De medborgerliga rättigheter vi har i exempelvis Sverige är erövrade inom nationen av det egna folket, ofta under hård kamp, men kanske med utländska förebilder. Att påstå att engelsmännen med sin Magna Charta och sin parlamentariska tradition skulle ha fått en enda mänsklig rättighet från Bryssel utmanar löjet och väcker såvitt man kan förstå stor häpnad bland engelsmännen.

Margot Wallström saknar det intellektuella djup och den bredd och beläsenhet som krävs för att inneha Europas nästa högsta ämbete. Men tyvärr och dessvärre kan man frukta att de triviala iakttagelser man kan ta del av på hennes EU-blogg är ett utflöde av det intellektuella klimat som råder inom hela kommissionen.”


Margot Wallström är säkert rätt kvinna för FN och de fria stolta nationerna!Platon:
Förfallet börjar då de folkvalda upptäcker att de kan använda sin makt till att mätta sina egna ohämmade begär, oftast pengar eller andra förmåner.

1 kommentar:

  1. Hon borde återbördas till in födelsestad snarast möjligt.
    Hon har åkt på ett bananskal i många år.

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.