torsdag 12 november 2009

Sverige det nya DDR?

Murar kan fallaSå lyder rubriken på en artikel av Jan Milld, en man som mer än någon annan vet vad han talar om då det gäller Sverige och de problem som vi har i detta land med bl.a. den massinvandring som pågått länge.

Citat:

” Idag framstår det från västlig horisont som helt självklart att DDR - den östtyska kommuniststaten - var ett elände för dess medborgare. Det känns helt naturligt att muren slutligen skulle falla. Men hur stora är egentligen skillnaderna mellan DDR-samhället och dagens svenska samhälle?”

Ja, vi svenskar borde verkligen fråga oss om skillnaden överhuvudtagete finns. Vissa ämnen i vårt land är helt tabu att överhuvudtaget diskutera och framförallt nämns vissa kostnader aldrig då budgeten presenteras varje år.

Vidare skriver Jan Milld så här:

”Också DDR hade ett flerpartisystem. Det fanns sex olika partier representerade i Folkskammaren - samtidigt som skillnaderna mellan dessa partier var begränsade.

Också i DDR fanns en grundläggande materiell välfärd och trygghet för alla, eller så gott som alla, medborgare.

Också DDR var ett tekniskt utvecklat land, där det krävdes människor med intelligens och begåvning på i olika funktioner för att hålla samhället igång.”

Läs hela artikeln .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.