torsdag 22 oktober 2009

Maud Olofsson - den mest svenskfientliga ministern!

Vid valet 1998 hade Centern annonser med en text som innebar att vi svenskar inte har någon särskild rätt till Sverige bara för att våra bönder i århundraden ”gått och harvat” i dess jord. En annan hade texten ”Sverige tillhör svenskarna lika mycket som månen tillhör amerikanerna”.

Denna affisch är väldigt egendomlig då man refererar till mark som inte tillhör någon. Alltså blir budskapet att Sverige inte tillhör någon - just Sverige är allemansland och ingenmansland!

Det är häpnadsväckande att centern av alla partier visar prov på en så skriande brist på känsla för hembygdens och rötternas betydelse.

I Bondeförbundets partiprogram 1933 idealiserades den svenska bondeklassen som man ansåg var en källa både till det förflutna och till framtidens modernisering. År 1959 bytte man namn till Centerpartiet.

Vid politikerveckan i Almedalen 2003 var det hård debatt om EMU från ja- och nej-sidan. Maud Olofsson ville stärka nej-sidan och menade att man kan lära sig av Hitlers ”tokigheter”. Centerledaren jämför EMU med Hitler och tredje riket. Bl.a. ska man inte bygga nya stater i tron att skapa en stark europeisk stat.

I en ledarartikel i ÖC den 17 maj 2004 kommenterade Magnus Karavelli Centerns ras till drygt fyra procent. Han ansåg det välförtjänt, då han menade att Centern var det parti som mer än något annat svikit sina väljare. Han tyckte att det verkade som om Maud Olofsson och kretsen kring henne mer ville apellera till liberala Stockholmsledarskribenters godkännande. Tyvärr finns inte artikeln längre att tillgå.

I Bondeförbundets politiska program idealiserades den svenska bondeklassen som man ansåg var en källa både till det förflutna och till framtidens modernisering. År 1959 bytte man namn till Centerpartiet.

Den 3 oktober 2007 kunde man ta del av en artikel i Expressen med rubriken:

Stureplansandan förstör Centern.
Det var Larz Danielsson, 41, då tjänstledigt kommunalråd i Ragunda kommun i Jämtland, som skrev artikeln. Ragunda kommun krymper med 16 procent var tionde år.

Centerledaren Maud Olofsson har tappat kontakten med gräsrötterna. Partiledningen backar upp reformer som gör livet på landsbygden omöjligt. Och hon lyssnar hellre till unga ideologer med yuppie-framtoning än till partiets traditionella kärnväljare.

"Med Stureplanscentern har partiet gått från mjölk till champagne.
Danielssons artikel är svidande kritik mot Centern och dess partiledare. Det skulle föra för långt att gå in ytterligare på den men kortfattat menar Larz Danielsson att landsbygdens folk får ingenting tillbaka av allt det som de ger, t.ex. vattenkraftverk ,industri med skog, men de stora skogsbolagen ger lite tillbaka, förser Sverige med en underskön bygd att skryta om för turister, men det ger sällan klirr för oss och sist men inte minst vi håller landsbygden levande i ett land vars identitet är djupt förankrad i landsbygden”.

Aldrig hör vi Maud Olofsson tala om landsbygdens människor. Hon har ett historiskt arv att förvalta vilket hon förefaller att vara omedveten om. Bondeförbundet som grundades 1910 , arbetade för landsbygdsbefolkningens rätt och likställighet vid politiska, sociala och ekonomiska frågor.

I november 2008 höll Centern ett framtidskonvent. Utgjorde svensk landsbygdsutveckling det viktigaste målet? Ingalunda.

Drömmen är ett "smalare men vassare EU". Huvuduppgifter - att trygga freden, bekämpa internationell brottslighet och arbeta för en bättre miljö. Alla skall kunna röra sig fritt i Europa, så även varor och pengar.

”När vi handlar och lär av varandra, skapas ekonomisk tillväxt, vilket ger nya jobb och större resurser till vård och skola. Den giftiga röken från skorstenarna i England tar inte vägen förbi gränskontrollen. Giftiga avfall stannar inte vid tullstationen. Därför ska Europasamarbetet vara starkt på miljöområdet. Det är bara genom samarbete vi kan rädda miljön idag och i framtiden. ”

Från Ölands Östra Horisont kunde man i november 2007 läsa:
”Maud Olofsson åker helst Merca.

- Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.

Maud Olofsson i Trosa.

Vem diktade Näcken, Maud?
Erik Johan Stagnelius född den 14 oktober på Öland och död den 3 april 1823 i Stockholm

...
Den svenska historien är oerhört rik och komplex, den är i vissa skeden så spännande och dramatisk att ett skådespel av Shakespeare är en mild västanfläkt.
....
Sverige låg i fronten på den tekniska utvecklingen utan hjälp utifrån, de fantastiska guldarbetena som ölänningarna tillverkade under romersk järnålder, kopparutvinningen i Dalarna, silvret i Sala, Polhems fantastiska apparater, dykeritekniken med Triewald, Linné etc. Kanske Swedenborg och barbarskalden Stagnelius, för att citera Reinfledt.

Maud Olofsson är alltså vad hon framstår som - en ren pladderkärring. Extremt okunnig om det land som en ond försyn satt henne att styra.
...

Vi har en regering som föraktar det egna folket - det är ju ganska märkligt att de ens vill regera en tocken barbarhop - finns det inget bättre land, ett finare folk, de kunde uppsöka och lyckliggöra.”
Så skrev Kurt Lundgren, en journalist som saknas varje dag av människor som besökte hans blogg.

DN debatt skriver Börje Hörnlund bl.a. att Mauds Olofssons politik är katastrof för Centern.

Lyssna på Maud Olofsson i en debatt med Jimmie Åkesson. Hon säger att svenskar har också emigrerat. Är det inte flyktingar som kommer!!!


Abraham Lincoln lär ha yttrat:
Bättre vara tyst och bli betraktad som en idiot
än att öppna munnen och bevisa det.


Stöd Vaclav Klaus: Stoppa Lissabonfördraget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.