tisdag 6 oktober 2009

Kostymklädda bankrånare och blondiner i kort-kort

HÅRD DOM MOT STORBANKERNA

Annika Falkengren kan skratta hela vägen till banken.

SEB och Swedbank sämst i klassen
.
Bankernas privatkunder är fortfarande nöjda men företagskunderna blir alltmer missnöjda till följd av finanskrisen.

En undersökning gjord av Svenskt Kalitetsindex ( SKI) visar att storbankskunderna är mest nöjda med Handelsbanken och SEB ligger i botten.

Enligt Johan Parmler, ansvarig för studien över bankerna, är det mest kritiska vilken image banken får. De rubriker som nu förekommit i media påverkar självklart kunderna.

Han kan också se i undersökningen att fler och fler letar efter alternativ till sin bank.

Det är en verklig varningssignal, menar han.

Citat: : I samband med finanskrisen har bankernas image förändrats betydligt, skriver SKI. De banker som tappat mest i detta avseende sedan 2008 är Swedbank och SEB vilket betyder att dessa får kämpa hårdare i framtiden för att behålla kunderna.


ANALYS BANKERNA
Enligt Andreas Cervenka är det lång väg tillbaka till förtroende för bankerna. Han menar att det är lättare att lappa ihop en balansräkning med nyemissioner än att restaurera ett raserat förtroendekapital.

Det som främst har solkat ned SEB och Swedbank är kraschen i Baltikum. Värst för dessa två banker är att de tappar i kundlojalitet.Ett missnöje bland kunder som söker sig till andra banker kan betyda ett rent intäktsbortfall. Det är något som bankerna måste ta på allvar och vända. Annars går det illa för bankerna och krisen har kanske i själva verket bara börjat.

Lyssna gärna på Annika Falkengrens förklaring till sin höga lön.De största tiggarna sitter vid kungens bord
De rika står över lagen, de fattiga under den

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.