lördag 10 oktober 2009

Svenskfientliga politiker - svenska bönders bästa vänner!!

I Land Lantbruk denna vecka kan man läsa att vår svenska regering ”sågar nöt- och lammkött”. Det är en beklämmande artikel att läsa.


När EU:s nomenklatura träffas under det svenska ordförandeskapet är det enligt statsrådsberedningens direktiv bra om man undviker nöt- och lammkött. Men när jordbruksministrarna nyligen hade ett möte i Växjö blev de bjudna på lunch som LRF var med och sponsrade. Inriktningen var svensk lokalproducerad mat med bland annat får på menyn.

”Regeringen vill inte att det ska serveras svenskt nöt- och lammkött under det svenska ordförandeskapet i EU.

"- Det känns bedrövligt, säger Mikael Bäckström, ordförande för LRF Jönköping, som snart ska ha chefsveterinärerna på middag.”

I de riktlinjer som utfärdats står bland annat att kött från nöt och lamm skall undvikas eftersom produktionen ger högre klimatpåverkan än andra köttsorter.

Meny för EUs chefsveterinärer den 21 oktober

Varmt äppelvin med kanel, ingefära och kryddpeppar.
Röding från cofit från Sjöarp med höstkål från Almogegården,
äpple från Vista kulle, kryddkrasse och pepparrot.
Helgrillat lamm från Bonnakött med betor, jordärtskocka från
Visingsö, färska hasselnötter och dill.
Karamelliserad lantmjölk och färskost med mandel
och lingonpäron från Gisebo.


SVENSKA PEKPINNAR TILL MIDDAG
På ledarsidan skriver Kerstin Davidsson att det är svårt att tro sina ögon och öron.

Den kockelit som som planerat menyerna skall kontrolleras av Naturvårdsverket!

I dagens Sverige är politikerna beredda att prata ner de egna näringarna och hon menar att det är dags att fundera över hur ministrar från europeiska länder uppfattar detta.

Slutligen skriver Kerstin Davidsson:

Man kan också fundera på om man ska skratta eller gråta åt eländet. Det lutar nog åt det senare. Det här är ingen fars utan fullt allvar. Seriösa tjänstemän har suttit i sammanträden och filat på formuleringarna.
Med detta har de slagit fast något som trots allt vilar på en ganska bräcklig vetenskaplig grund. Men branschen riskerar att få leva med det länge.Antag att du är en idiot. Och antag att du är med i regeringen. Nej, nu upprepade jag mig. Mark Twin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.