torsdag 1 oktober 2009

Gordon Brown, en man för EU- Europas Förenta Stater

Det våras inte för Gordon Brown

I tisdags den 28 september på partikonferensen i Brighton höll Gordon Brown enligt DN sitt politiska livs viktigaste tal.

Han fick en del applåder men knappast överväldigande.

Labour och Gordon Brown är impopulära och tidigare i år försökte en grupp ledande personer inom partiet revoltera och få bort Gordon Brown men misslyckades.

Därför hade konferensen drag av en viss desperation. Det var närmast desperata angrepp på Tories och samtidigt ville man sluta upp kring Gordon Brown.

Han räknade upp framgångarna med satsningarna på längre föräldraledighet, minimilön och större satsningar på sjukvård och utbildning och då steg jublet.

Men Gordon Brown vill också minska buslivet och småbrottsligheten hos unga. Han vill även kunna straffa föräldrar till dessa ungdomar för vad som kallas anti-socialt beteende.

Men då var applåderna betydligt kortare och det var endast när Brown berömde de brittiska trupperna i Afghanistan som jublet steg. Kriget är väldigt impopulärt och kritiken ökar men truppernas insatser beundras av de flesta.

Några av fotfolket blev tillfrågade om vad de tyckte om Brown och konferensen. En svarade att Labour har en uppförsbacke och det blir hårt, en annan menade att de måste sluta med de interna grälen och en tredje frågade uppgivet vad som är alternativet samt citerade ett engelskt talesätt.

-Hellre den djävul man känner.

Dick Erixon skriver att det var Labours sista chans och att Gordon Brown inte tog den. Han lyckades inte så väl. The New Labour har gjort sitt.

Fadäser besvärar Brown

Browns impopularitet i Storbritannien blev tydlig när det historiska museet London Dungeon lät 400 personer välja vilken person de skulle vilja kasta ägg på.


GUIDE
En brittisk premiärminister har stora möjligheter att själv bestämma när ett val ska hållas, så länge som det görs inom fem år efter det förra valet

Många bedömare tror att valet kommer att hållas den 4 maj 2010. Britterna ska då välja 646 ledamöter av underhuset, House of Commons.

Det är bara den kandidat som får flest röster i sitt valdistrikt som kan bli ledamot av underhuset. Personen behöver alltså inte ha en majoritet av rösterna.

Det här, tillsammans med demografiska förändringar, leder till att Labour gynnas av själva valsystemet. Men Tories leder just nu så stort att inte ens valsystemet kan rädda Labour.

.......

Skåda den blekgula hästen,
mannen som satt på den var döden
och hela helvetet följde honom.
(Uppenbarelseboken)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.