tisdag 13 oktober 2009

Svenska folkets företrädare i riksdagen

I DN på ledarsidan kan man varje dag ta del av små notiser som inte finns utlagda på nätet men de är nog så intressanta.

Idag den 13 oktober kan man läsa följande:

Sahlin är pålitlig


Thomas Bodström har i allt mer stressad ton försvarat sin frånvaro under omröstningarna i riksdagen. Men i ”Kalla faktas” granskning är han inte värst.

Med 54 procents utkvittning under vårterminen är han tolva på skolklistan. Framför sig har han bland andra språkrören Eriksson (57) och Wetterstrand (63), folkpartisten Barbro Westerholm (63) och Moderaternas gruppledare Lars Lindblad.

Listan toppas av Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin. Hon är helt väck. Varje gång. Hon är en kvinna man kan räkna med att inte räkna med. När det gäller knapptryckning, nota bene. Men politik är större än så. Så skriver Malin Siwe

På samma sida kan man också läsa:

”…jag kan numera absolut inte tänka mig att gå med i någon av de pensionärsorganisationer som förklarat krig – ”vässat stridsytorna” (SPF) – mot den arbetande delen av det svenska folket.”

Carl B Hamilton, ekonomisk-politisk talesman för folkpartiet, i Dagens industri.

Så skriver en man som är medlem i Folkpartiet och som mer än de övriga partierna utger sig för att vara ett demokratiskt parti. Fast omsorgen gäller kanske inte svenska folket. Vi vet ju alla Folkpartiets preferenser. Tänk bara på den gode aposteln och idealisten Bengt Westerberg.

Omsorgen gäller framförallt inte de ca 800.000 fattigpensionärer som finns i vårt land. Många av dem kvinnor.

Sverige toppar också våldtäktsligan i Europa.

Över 5000 våldtäkter sker i vårt land och det är också illa då det gäller att klara upp dessa brott. Så många kvinnor får sina liv förstörda.

Snaphanen kan man ta del av en journalist som var verksam i Sierra Leone och där våldtäkter var en del i krigföringen mot befolkningen. Han bestämde sig för att bosätta sig i Storbritannien och han berättar nu om alla de våldtäkter som begås där och tar då upp Sverige som skräckexemplet.

Bara timmar efter att Sifa Mkanani kommit hem från BB med sin nyfödda stormade rebellerna in och våldtog henne. FN misslyckas med att skydda kvinnorna, menar artikelförfattarna.

När hörde ni en svensk politiker uttala sig om våldtäkterna i Sverige?

Väskryckning är en del av vardagen för kvinnor men hör man någonsin våra politiker beklaga detta?

Det är 349 riksdagsmän som svenska skattebetalare skall försörja förutom de väldbetalda EU-parlamentarikerna. Något att tänka på kanske.

Svenska riksdagsmän sviker sitt folk varje dag kunde man läsa för några dagar sedan på en dansk blogg.

”Riksdagens krig mot svenskarna.
Detta händer varje dag, men vi kan inte blogga om det, vi har varken utrymme eller känner för det. Men bara så att man inte får glömma vad som händer på gatuplanet i Sverige, de ”folkvalda” sviker varje minut, varje dag året runt. Och vem betalar priset. Sjuka, kvinnor, gamla och fattiga.

Fasaden ser fortfarande så bra ut att man kan bortse från risken, om det passar Dig som handsken. Se exempel och följ brottsreportagen i de svenska länstidningarna, ett sant skräckkabinett. Du kommer se att den bärande strukturen har försvagats av termiter. Deras livslängd är begränsad. En dag, spricker oundvikligen huset samman också över riksdagsmännens huvuden, det enda försonande i det hela.” (Övers.)

Nästa år skall Sverige betala 29,7 miljarder till EU och får tillbaka ca 10 miljarder. En god affär för svenska skattebetalare!

Anne-Marie Pålsson, moderat riksdagsmän:

”Jag tycker inte att det är meningsfullt att verka i riksdagen under nuvarande omständigheter. Riksdagen fungerar inte på det sättet jag förväntat mig. Partiledningarna bestämmer allt och utrymmet för oss ledamöter att representera våra väljare är obefintligt. Det skriver moderaternas Anne-Marie Pålsson som idag meddelar att hon inte ställer upp för omval.”


Stöd Vaclav Klaus: Stoppa Lissabonfördraget!

dn ex svd ab ex dn hd

1 kommentar:

  1. Man kan likna Sverige med ett skepp, där kaptenen och hans skepparkamrater, sitter nere i kabyssen och dricker fint rom och sjunger löjliga ramsor. De har även låst in passagerarna i båtens inre, där de tvingas skala potatis åt dom. Samtidigt så har stormen rivigt sönder seglen och grund börjar synas överallt.

    Det krävs nog ett myteri av modell större för att rädda detta skepp tror jag.

    Alle man på däck!

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.