torsdag 8 oktober 2009

Lissabonfördraget - Vaclav Klaus bjuder motstånd

EU-fördraget möter tjeckiskt motstånd

Då Tjeckiens premiärminister Jan Fischer skulle möta EU-ordföranden Fredrik Reinfeldt gick flygplanet sönder. Ämnet för dagen var Lissabonfördraget. Via videolänk kunde ändå mötet med Fredrik Reinfeldt, Manuel Barroso och EU-parlamentets talman Jerzy Buzek bli av.

För att EU:s grundlag (Lissabonfördraget) skall träda i kraft så måste Polens och Tjeckiens president skriva under. Den polske premiärministern väntas skriva under snart men Vaclav Klaus har inte ens svarat eller ringt tillbaka då Reinfeldt har sökt honom. Det är emellertid inte bara Klaus som bromsar det hela.

En grupp senatorer har också begärt att landets författningsdomstol ska granska om EU:s nya regelverk är förenligt med tjeckisk grundlag.

Cecilia Malmström är i Prag för att träffa nyckelpersoner i regering och parlament. Hon hade begärt att få träffa Vaclav Klaus men har fått veta att han är på utlandsresa.

Vaclav Klaus kan fälla Lissabonfördraget, då han är mycket kritisk till fördraget.

Cecilia Malmström har flera gånger sagt att han är odemokratisk!

Citat:
Lissabontraktatens gömda mål:
Som alla vet beror den enorma folkvandringen från Mellanösten och Afrika till Europa på EUs traktat med araberna 1978, där EU också lovade att ”främja” arabisk kultur (läs: islam) i Europa.
….....

Michail Gorbatjov - Nobels fredspristagare 1990 - avvecklaren av sovjetimperiet:

- "Det som mest förvånat mig inom politiken under det senaste decenniet är den uppenbara ambitionen bland Europas ledare att återskapa Sovjetunionen i Västeuropa."


Stöd Vaclav Klaus: Stoppa Lissabonfördraget!

svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.