onsdag 30 december 2009

Den osanna julsagan om flyktingpojkarna

Den historia som presenterades av Aftonbladet och även en pastor Nyström har visat sig vara osann från början till slut.

I människosmugglarnas "biljettpris" till Sverige ingår instruktioner på vad ömmande ord "barnen" skall säga.

Man kan undra varifrån de fått pengar till resan? Har de rest i första klass hela vägen?

Det är frågor som svenska folket kommer att ställa inför valet 2010.

När det står klart att flera av landets journalister gjort bort sig har man istället inlett en hetsjakt mot SJ som inte lät de asylsökande fortsätta åka gratis. Presschefen på SJ, Dag Rosander, informerar att media har gett en felaktig beskrivning. Personalen handlade helt enligt regelboken när de bad de asylsökande att lämna tåget, vilket de också gjorde lugnt och stilla. SJ informerade dessutom polisen om att man släppt av dem.

Det har visat sig att tågpersonal kommunicerade med pojkarna och hade inga problem med att prata med dem och förklara att de måste betala biljetterna för färden annars var de tvungna att kliva av i Sävsjö. Då gick det alldeles utmärkt att kommunicera.

Frikyrkan, som trodde på att de asylsökande dumpades av från en containerbil utanför Sävsjö, har skyllt på kommunikationssvårigheter och översättningsprogrammet de använde på internet.

Flyktingarna tros komma från Calais. Där har de blivit nekade att komma till England.. Många tror inte att de är från Afghanistan. Kan vi förvänta oss att det kommer ännu flera små ”flyktingpojkar” och deras föräldrar, syskon, kusiner, far- och morföräldrar m.fl.?

Människosmuggling som affärsidé

Enligt rikskrim kostar det 100 000 – 200 000 kr för att bli smugglad till Sverige, vilket skulle ge upp till fyra miljarder till de 20 olika ligor som står för människosmugglingen, skriver Under de senaste 11 månaderna har 19 000 personer sökt asyl och 95 procent bedöms ha blivit insmugglade.

..........

Hur kan det komma sig att man från bergstrakterna i Afghanistan har pengar att ta sig hit till Sverige? Den företagsamheten vore bättre att de använde för att bygga upp sitt land och förbjuda den religion som håller människorna nere!

Från Östra Ölands fria horisont i november 2007:

”Svenska journalister är ett samhällsproblem

Den danske bloggaren Snaphanen, som kritiskt granskar den svenska mångkulturpolitiken, ser svenska journalister som ett samhällsproblem. Jag håller med honom. Med det perspektiv jag har, genom läsning av både inhemska och utländska bloggar och daglig konsumtion av många svenska och utländsk media, framstår journalistkollektivet i Sverige som särskilt uselt. Favoriseringen, likriktningen, förutsägbarheten och propagandan har dimensioner som jag föreställer mig fanns i forna Östtyskland. Det är speciellt märkbart vid hanteringen av vissa ämnen som invandringspolitiken, Israel, president Bush, kriget mot terrorismen, brottsligheten, Danmark och feminismen för att nämna några. Feministerna behandlas fortfarande med silkesvantar trots att de i den politiska korrekthetens namn i ett decennium prisgav tiotusentals unga invandrarflickor åt hederskulturen.

Lyssna t.ex. på Täppas Fogelberg i Ring P1 så förstår ni vad som menas med journalisten som ett samhällsproblem. Värst är alltså de statskontrollerade TV- och radiokanalerna, då dessa dessutom har mage att i annonskampanjer framställa sig som ?Fri?! Fria att göra vad då? Jo, att i åratal ensidigt kritisera det som inte faller dem på läppen samtidigt som man okritiskt köper det som enligt journalistskollektivet är politiskt korrekt.

Den svenske 'journalisten' är den födde anpasslingen, feg och fisförnäm, och vet inte vad fair play är. Behandlas något som inte är politiskt korrekt (PK), finns inga hämningar. 'Reporter' Lars Hermansson får exemplifiera. Den 20 september gjorde han ett program i P1:s Kulturradion Reporter om just politisk korrekthet, där Sverige och Danmark jämfördes. Förment objektivt men upplagt så att han skulle få möjlighet att runda av med att kalla Dansk Folkepartis ledare, Pia Kjaersgaard, för 'dansk svinehund'. Lättköpt, precis vad flocken och PK-hannen Guillou förväntar sig. Men det är inte journalistik.!”
………

Det lär vara den franske författaren Honoré de Balzac som myntade utttrycket ”Andens horor” om journalister”. Då hade han inte träffat svenska journalister för då hade han säkert sagt något ännu värre.

Den svenska hjärnridån och fagert tal om invandringen.

2 kommentarer:

  1. AB kallas inte för Aftonhoran för intet...

    SvaraRadera
  2. När jag kom till Sverige från Kalifornien for 20 år sedan mådde jag bara illa av alla missrepresentationer och lögner jag läste i SvD och DN (glöm det där med skvallerpressen... erm... kvällspressen - de undvek jag totalt).

    Vad uppfriskande det är att se folk här i Sverige har börjat kritiskt granska det som skrivs i tidningarna!

    Good job!

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.