tisdag 29 december 2009

Den vite mannen skuldbeläggs

I en nyutkommen bok” ”White Guilt” skildrar Shelby Steele hur rasfrågan i USA har skiftat och jämför två mord:

• År 1955 mördades en svart yngling i Mississippi, men mördarna gick fria eftersom de var vita.

• 40 år senare, 1995, frikändes O. J. Simpson i en mordrättgång. Det fanns DNA-bevis, men han frikändes – därför att han var svart.

Så här skriver Jan Milld på sin blogg:

”Medborgarrättskampen i USA:s sydstater gav resultat. Segregeringen avskaffades och svarta fick samma rättigheter som vita. Det var en kamp som vanns genom icke-våld och överlägsen moral. Trots provokationer från vita som försökte försvara segregeringen uppträdde unga svarta aktivister exemplariskt disciplinerat.

Efter krigsslutet 1945 skedde också en förändring såtillvida att alltfler svarta flyttade från sydstaterna till andra delstater inom USA.

1965 utmärkte sig svarta däremot inte för något moraliskt överlägset agerande. I Watts, förort till Los Angeles, inträffade då de första större ”raskravallerna”. Stadsdelen blev mer eller mindre nedbränd. Det skulle påföljande år följas av liknande massvandalisering i Detroit och andra större städer i USA.

Detta blev början till ett skeende som fortfarande pågår i USA, med i huvudsak två aktörer:
1. svarta, som kräver mer, genom att spela på vitas skuldkänslor

2. vita, med behov av att manifestera sin godhet, genom att ta avstånd från tidigare oförrätter mot svarta, vilket sker genom ”affirmative action” och inkvoteringar.”

Mer att läsa om denna bok finns på Tänd ett ljus


I sin bok ”Att överleva den kommande kraschen” skriver Fjordman, en välkänd skribent på Gates of Vienna hur framtiden för den vite mannen kan komma att se ut.

”Vi är just nu i mitten av en vit ”guldrushskuld”. Om du är en vit västerlänning kanske du inte helt har förstått detta, men jag kan försäkra dig att resten av världen vet det. Tricket är att hålla den vita mannen på defensiven och vagt skyldig hela tiden så att han kan pressas på pengar. Klimatkvoter för koldioxid utgör en tunt förklädd form av global socialism genom FN-stödd omfördelning av rikedomar.

Lagarna upprätthålls bara gentemot den "rasistiska" vita befolkningen, för att försäkra sig om att de fortsätter att betala skatter till de auktoriteter som inte gör annat än ljuger för dem, förolämpar dem och bidrar till nationens undergång..."


Stödja vitboksarbetet?
Postgiro 80 73 30 - 6
(Jan Milld)

1 kommentar:

  1. Den nya storfilmen Avatar av James Cameron lär vara en enda lång orgie i hat mot den den vite mannen. Den ende gode vite mannen i filmen lär vara Sam Worthington men så går han ju också över till den andra sidan, den med dom ädla blå infödingarna/smurferna. Lär vara rena Dansar med vargar men med CGI istället. En film vi kan klara oss utan m a o.

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.