fredag 5 december 2008

EU-parlamentet-Bryssel-Strasbourg-Bryssel


Cecilia Malmström fick surt franskt brev.
Ja så lyder rubriken på en artikel i fredagen den 5 december i Östgöta Correspondenten. Den franske EU-ministern Jean-Pierre Jouyet skriver i ett brev till Cecilia Malmström att den svenska regeringen skall hålla igen i denna för Frankrike så känsliga fråga. Han utgår ifrån att ”ni kommer att iaktta största möjliga neutralitet i denna fråga.”

Den franske EU-ministern skriver att han inte gillar att Malmström har höjt rösten igen, då det gäller flytten av EU-parlamentet till Strasbourg. Malmström menar att EU-parlamentet borde satsa på Bryssel på heltid i stället för att spara pengar, tid och miljö. Beräknade kostnader mellan de två städerna beräknas till 2 miljarder kronor per år. Jouyet påpekar att han tagit del av debattartiklar av Malmström, bl.a. i ÖC. Den franske ministern menar att Strasbourg är en symbol för fransk-tysk försoning som är mer levande än någon gång tidigare. Han skriver: ”Särskilt i tider då 90-årsminnet av vapenstilleståndet i första världskriget ljust uppmärksammats.”
Han hävdar att det skulle inte bli så mycket billigare om EU-parlamentet möttes enkom i Bryssel.

Malmström skriver i sitt svar att det är viktigt att diskutera parlamentets pendlande. Medborgarna kräver det. När Cecilia Malmström satt i EU-parlamentet ledde hon en namninsamling och fick ihop över en miljon namn med krav på att stoppa ”flyttcirkusen”.
Statsminister Fredrik Reinfeldt vill inte driva frågan med motiveringen att det är meningslöst så länge Frankrike säger nej.

2 kommentarer:

 1. Men då borde Reinfeldt säga samma sak om lissabinfördraget.

  Så länge Irland säger nej är det meningslöst att fortsätta.

  //Signature

  SvaraRadera
 2. Varför är alla "topp-politiker" så förb:t FLATA mot detta uppblåsta, egocentriska snorkiga Frankrike o deras företrädare? Helt vansinnigt att ha kvar detta slöseri med flyttandet, bara för att ETT (1!!) land kräver det!
  Sätt STOPP för denna vansinniga flytt NU!!

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.