torsdag 8 januari 2009

EU - ett fredsprojekt?

Denna artikel kunde man läsa i december 2007 på magnusorerar . Översättningen är också hämtad därifrån. Tyvärr har det varit svårt att hitta en bild på ambassadören.

Även om artikeln är gammal så är den intressant att läsa för det är knappast så att folkvandringarna har upphört.

Europas ofrånkomliga självmord

Christian Lambert, Frankrikes före detta ambassadör i Bryssel, publicerade tidigare i månaden i högerliberala tidskriften Les4Vérités artikeln L’inexorable suicide de l’Europe.

En analys av Christian Lambert förutspår ett fruktansvärt öde för Europa.

Han kallar sin uppsats : ” Europas ofrånkomliga självmord.”

Bryssel-administrationen medger officiellt att varje år ankommer ungefär 550 000 invandrare från Afrika, Mellanösten och Kina samt Sydamerika till Europeiska unionen. I verkligheten är siffran dubbelt så stor, det vill säga fler än en miljon.

Vi ska kortfattat ta det land för land.

Italien tar just nu priset. Detta framgick först när en ung italiensk flicka våldtogs och mördades av en zigenare. Det tvingade Rom att medge att Italien, ett land rent av sämre styrt än Frankrike, vilket inte säger lite, nu har 3.7 miljon invandrare (officiell siffra), att 700 000 nya ankommande bokfördes 2006 och att 560 000 zigenare slagit sig ner där. Mer än 100 000 av dem ankom i tiomånaders-perioden efter 1:a januari 2007.

Mer än 50 % av brotten i Italien beror på dessa "rumäner". Ovanpå detta ankommer årligen sådär 60 000 invandrare från Tunisien och Libyen (där även överste Gaddafi medger att hans land invaderas av afrikaner söder om Sahara, som övertygade om att lyckas väntar på att ta sig in i Europa) till Italien via ön Lampedusa. Allmänt sett är det lätt att komma in i Europa via Italien, med dess "slappa" administration...

I Grekland är det värre och Cypern är en av de stora dörrarna in i Europa.

I Frankrike är inget förändrat. Det kan antas att 350 000 varje år kommer till vårt land, varav 70 % från Afrika. Antalet beviljade visum har inte minskat. De är fortfarande fler än 2 miljoner -- 2 038 000 år 2006 -- vilket visar att kampen mot massiv immigration, som allt annat, är tomma ord.

När jag är inne på ämnet bör jag nämna att staden Aulnay-sous-Bois, i Seine-Saint-Denis, just har erfarit fyra dygn av gatuslagsmål mellan "afro-maghrebiska" gäng och polisen, allt enligt pressen. Vid Villiers-le-Bel, Val d'Oise, är det rent av än mer allvarligt. Polisen, som anfölls med gevär, visade sig vara otillräcklig. För att undertrycka dessa upplopp är nu militärenheter specialiserade på gatustrider nödvändiga, inte minst då förråd av krigsvapen från Balkan är undangömda i förorterna.

I Tyskland finns det 4 miljoner turkar och dagligen anländer det flera. En tysk berättade för mig att islamistiska turkar var mera tillfreds med att utöva sina religiösa aktiviteter i Tyskland än i muslimska Turkiet.

I Storbritannien kontrollerar 50 mäktiga muslimska organisationer miljoner troende anhängare, mestadels pakistanier. I det förenade kungadömet Storbritannien och Nordirland, under ett leende från hennes allra nådigaste och mycket kristna majestät, finns nu koranskolor där barnen lär sig att bli självmordsbombare och spränga bilar.

I Nederländerna, där det finns många nordafrikanska, karibiska samt indonesiska muslimer ökar redan allvarliga problem. Tidningarna skriver att situationen håller på att "bli franskt". Med andra ord: plundrade affärer, uppbrända bilar och våldsamma sammandrabbningar med polisen.

Skandinavien ska inte lämnas därhän, där man, för att vara i samklang med tiden, i Norge upptäckte och rekryterade, såsom minister i regeringen, en svart kvinna från Martinique.
-
Jag ska kanske tillägga att det inte finns någon gemensam europeisk invandringspolitik. Spanien och Italien gav amnesti åt miljontals illegala invandrare - ett storartat meddelande för andra - utan att ens informera sina grannländer.

Å andra sidan är det inga immigranter i östra Europas länder. Varför det? För att dessa länder löd under kommunismen och därför är underutvecklade, utan välfärdsstat eller fria försörjning, ersättning för boende, sjukvård eller skola.

Vissa menar att man aldrig ska överdriva. De stora folkvandringarna mellan 300- och 600-talet ordnade till slut upp sig, inte sant? Stor okunskap. Vi måste inse att dessa folkvandringar endast hade en begränsad effekt på det gryende Frankrikes befolkning. I själva verket motsvarade allmänt sett invaderande gäng och vandaler samantaget bara några tusen individer som inte bosatte sig i Frankrike, undantaget frankerna i öster. Dessutom konverterade dessa barbarer ganska snabbt till kristendomen, närmare bestämt till arianism.

Det är riktigt att på den tiden den merovingiska monarkin inte åt dessa barbarer fördelade all sorts välfärd, förklarandes: "Ni är en stor tillgång för Frankrike. Kom, allihopa, och sammanslut er med oss med era stora och underbara familjer". Nej. På den tiden hade människor fortfarande sunt förnuft.


Fotot är av det vackra Pfalzkapellet i Aachen, betraktat som den arkitektoniska höjdpunkten av den karolingiska renässansen. När barbarerna konverterade till kristendomen hjälpte de till att skapa det Europa som nu demonteras. Frankerna avvisade också muslimerna som nu får sin hämnd, utan nämnvärd strid, under det att moskéer reses överallt i det europeiska landskapet för att ersätta storartade byggnadsverk som detta. Klichén "what goes around comes around" tycks kunna appliceras på vår aktuella situation. Vi måste nu räkna med det oväntade.


Och vad kommer att hända nu? På kort sikt kommer immigranter att fortsätta svämma in. Problem som aldrig varit så allvarliga som just nu kommer att fortsätta att spridas och förvärras. På lite längre sikt kommer Europa, som skapade den vackraste civilisation som mänskligheten någonsin frambringat, att försvinna.


h

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.