måndag 12 januari 2009

Paul van Buitenen igen


Något blev fel vid inskrivningen. Här kommer det korrekta.

Denne man har gjort sig känd som den som avslöjade de folkvaldas bidragsfiffel. På Världen idag kan man läsa om den rapport som Europaparlamentet inte ville offentliggöra. Denna artikel är inte helt ny men fifflet har förmodligen inte minskat.

Redan tidigare har mycket fiffel uppmärksammats bl.a. inom EU-kommissionen. Om detta kan Du läsa på EU
Häpnadsväckande oegentligheter inom EU-kommissionen

Närmare 40 miljarder kronor, av EU:s totala budget på ca 800 miljarder kronor, har försvunnit eller används på ett felaktigt sätt av den nu avsatta EU-kommissionen. Det är svensken Jan O Karlsson, ordföranden i EU:s revisionsrätt som har visat detta i den årliga rapporten om granskningen av EU:s räkenskaper. Den interna kontrollen i EU-kommissionen var så slapp att den nästan inbjöd till fusk och bedrägerier, hävdar en av revisionstjänstemännen. Och till sådant har Sverige betalat stora pengar sedan man gick med i EU. Här några exempel på hur miljarderna har kunnat försvinna:

27 miljarder kronor som skulle ha gått till så kallade interna utgifter, så som forskningprogram, transportprogram och ungdomsprogram har helt försvunnit. Både beslut om utbetalning liksom kvitton saknas. Det värsta området är forskning där den numera ökända Edth Cresson var ansvarig. Där har hela 2/3 av budgeten försvunnit utan kvitton eller använts på ett felaktigt sätt.

13 miljarder kronor som skulle ha gått till hjälpinsatser i utlandet har försvunnit eller försnillats. Illegala utbetalningar av 3 miljarder kronor har gjorts av tjänstemän till länder i tredje världen som tack för de fiskeriavtal som EU har kunnat ingå med länderna. 1,5 miljarder kronor har betalats ut som u-hjälp av lägre EU-tjänstemän utan att något formellt beslut gjorts i EU-kommissionen eller i de övriga beslutande instanserna. Bedrägerierna inom jordbruket kostade EU-kassan 7,4 miljarder för 1998. Italienska bönderna står för 60 procent av bedrägerierna. De falska utbetalningarna till stöd för fruktodlingar slår nytt rekord. Omkring 4 miljarder kronor har betalats ut för frukt som körts direkt till soptippen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.