tisdag 11 augusti 2009

Bedriver EU propaganda eller information?

Tankesmedjan Timbro har kritiserat EU:s informationspolitik för att ge allmänheten en uteslutande positiv bild av det europeiska samarbetet.

I Aftonbladet skriver Lorraine Mullally director, Open Europe och Mats Persson, research director, Open Europe att EU försöker kväva debatten.

Den oberoende tankesmedjan Open Europe presenterade förra året en undersökning i vilken det framgår att EU varje år spenderar mer än 25 miljarder på diverse informationskampanjer.

Flera makthavare inom EU, däribland Margot Wallström förstår inte eller vill inte förstå skillnaden mellan saklig information och propaganda.

EU liknar mer och mer en lobbygrupp med en egen agenda.

I sina dokument skriver man att det är viktigt med saklig information men i fallet Irland skickade EU ett inofficiellt dokument till irländska tidningar och skyllde utgången av valet på ett ökat läsande av EU-kritiska tidningar.

Citat från artikeln:
Att EU-kommissionen inte har något som helst demokratiskt mandat för att påverka vad som skrivs i tidningar eller vad folk i Irland läser struntar man blankt i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.