måndag 3 augusti 2009

EU måste göra mer i Centralasien!

Så lyder rubriken i SvD.

Mark Rhinard och Erik Brattberg vid Utrikespolitiska institutet anser att det är en oroande utveckling i Afghanistan. Eldstrider och direkta hot från talibaner förekommer mot svenskar. Det behövs en heltäckande strategi med olika satsningar, bl.a. skärpt gränskontroll, ökat bistånd och internationellt samarbete.

Vidare skriver de att den svåra situationen i Afghanistan även påverkar Pakistan, granne med Afghanistan.

Slutligen framhålls hur viktigt det är att EU tar fram en övergripande strategi för hela regionen.
” Då USA lägger stor vikt vid militära lösningar kan EU istället utnyttja de många olika verktyg man har tillgång till för att förbättra demokratin, rättsväsendet och utbildningen i hela regionen.”

I fredgens morgonsoffa i TV 4 sade vår försvarsminister bl.a. följande "genomsnittslige fredsbevararen är en ung muslimsk man" TV4play!

I det här sammanhanget kan det vara av intresse att ta fram några intressanta inlägg från Östra Ölands fri horisont beträffande Sten Tolgfors. Dumheten tycks sakna begränsning? Den mera klarsynte och kompetenta förre försvarsminister Mikael Odenberg (m) avgick och lämnade även riksdagen. Han var rakryggad och insåg vart de hårda besparningarna skulle leda till. Mikael Odenberg ersattes av "nickedockan" Sten Tolgfors vars kunskaper och militära kompetens torde lämna mycket att önska.

Genom att utnämna Sten Tolgfors till försvarsminister, påstå att de svenska pensionärerna har det bra, att tvinga fram den kritiserade FRA avlysningen mm. mm. simmar statsministern Fredrik Reinfeldt & Co allt längre ut på djupt vatten...helt utan förmåga att lyssna. Borgerligheten fick regeringsmakten. Nu spelar den bort sina kort - inte genom att sätta folk i arbete och uppfylla många vallöften.

Broilerna är helt enkelt för unga och för dumma för att bli gamla och visa. De fattar ingenting av alla de händelser och förvarningar som kom innan andra världskriget bröt ut. Att lägga ner sitt försvar går rasande fort. Att bygga upp ett försvar tar många år...fast den läxan har inte våra politiker lärt. Det är skrämmande för vårt land!

Citat:
War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.
Nyspråk frapedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.