onsdag 5 augusti 2009

Vart är Sverige på väg?


Svensk semester bara en dröm för kineser.Så lyder rubriken på en artikel av kolumnisten Ola Wong i SvD.

Han är kritisk till många företeelser i Sverige och jämför med Kina. Enligt Wong har kineserna rätt till minst fem dagars betald ledighet per år. Men det är en lyx för de flesta.

Vidare berättar han om att kineserna är inte de enda som har lite ledighet. USA och Japan har också lite ledighet.

Han skriver vidare att lågkonjunkturen i Sverige gäller väl bara för de som inte har bostadsrätt! Man kan tycka vad man vill om synpunkterna han framför.

Men det finns en del poänger i artikeln och visst funderar man över hur det skall gå för Sverige och vart vi är på väg.

Sverige ligger praktiskt taget nere från och med midsommar och hela juli månad därför att alla har semester. Den rödgröna alliansen driver frågan om sextimmars arbetsdag,lägre skatt för barnfamiljerna och krav på längre pappaledighet för småbarnsföräldrar. I det fallet utgår man ifrån att föräldrarna inte själva klarar att bestämma över detta utan det måste ske med lagstadgade bestämmelser. Småbarnsföräldrar har också rätt till VAB-dagar(vård av barn) med 120 dagar per år och de nya reglerna kostar miljoner.

Arbetslösheten bland unga människor är katastrofal i Sverige. Vad blir framtiden för alla dessa som år ut och år in får deltaga i olika arbetsmarknadsprojekt eller alla de som söker in till högskolorna och kommer ut därifrån med studielån och inte får ett arbete? Det är redan svårt för många akademiker att få ett arbete. Utbildning är färskvara idag.

Det intressantaste kommer i slutet på artikeln och det är då man förstår att det kommer att gå illa för vårt land.

Jag citerar:

” Slutligen lite idioti: Medan Sveriges ekonomi kapsejsar stänger Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt konsulaten i New York och Kanton. I Världens huvudstad och Världens verkstad. I den största respektive mest dynamiska ekonomin. Och ja, i Kina betyder den prestige ett generalkonsulat står för en hel del. Istället ska svenskt näringsliv stöttas med nya ambassader i SistaSovjetstaten-Minsk, Krig-och-kaos-Kabul, Folkmördar-Khartoum och Bomb-in-box-Bagdad. Kan ni höra jublet från Trollhättan och Södertälje? Från alla platserna där massarbetslöshet blivit viktigare än semester!”

ASPEKTER PÅ SVENSK HISTORIA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.