torsdag 30 juli 2009

EU:s slöseri med EU-medborgarnas skattemedel

En dialog med EU vi klarar oss utan. På ledarsidan i Svd refererar ledarskribenten Paula Neuding till artikeln att EU använder miljarder av våra skattepengar för att göra medborgarna mer positiva till överstatlighet. Hon menar att den dialogen som förs med EU kan vi klara oss utan.

Rapporten kan läsas på Timbros hemsida.

På ett sätt så informeras EU-medborgarna om unionens verksamhet men detta blir kostsamt med 237 medlemsländer och 23 språk, enligt ledarskribenten. Men enligt Timbros rapport så visar det sig att alltför ofta går man över i ren propaganda.

Kostnaderna ligger långt över de 2,3 miljarder som EU-kommissionen tilldelats bara detta år.

Ytterst ansvarig för propagandamaskineriet är Margot Wallström. EU:s kommunikationskommissionär.

I sitt svaromål till DN i måndags skriver Wallström att det inte är någon envägskommunikation utan EU är en lyssnande union. Men hon skriver tydligt att medborgarnas åsikt inte är viktig.

Visst, när EU-medborgarna får säga sitt är svaret ett mycket tydligt nej till mer överstatlighet.

Från Svd:
”Sverige och Danmark röstade nej till EMU-medlemskap 2003 respektive 2000, Irland röstade nej till Nicefördraget 2001 och nej till Lissabonfördraget 2008, och Frankrike och Nederländerna röstade nej till EU-konstitutionen 2005."

Nu skall en ny omröstning på Irland genomföras, då irländarna inte förstod hur bra EU:s nya grundlag är (Lissabonfördraget) utan måste nu bearbetas att rösta ja. Svenskarna får överhuvudtaget inte rösta.

Man kan dra slutsatsen att dialogen med medborgarna går ut på att vi ska få veta allt om unionens förträfflighet, för våra egna pengar. Det är demokrati när det är som bäst, eller…?

2 kommentarer:

  1. Omroestning om EU efter detta inlaegg:
    http://aktivdemokrati.wordpress.com/2009/07/29/vad-valjer-unga-2010/

    SvaraRadera
  2. Av hans blogg att döma verkar Mr Perfekt vara ännu en av dessa rödgröna fildelare som lever i en låtsasvärld där problem med invandring och islam inte finns. Hans beskrivning av SD är lögnaktig, han bryr sig inte om vad dess företrädare säger utan tror sig veta att dess väljare är korkade och okunniga. Den gamla vanliga vänsterdemagogin.

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.