måndag 27 juli 2009

EU:s propaganda kostar skattebetalarna miljarder varje år

DN debatt den 27 juli

” Tystnaden kring EU:s progagandaappart är desto märkligare när det är vår svenska kommissionär Margot Wallström som är huvudansvarig för EU:s kommunikationsarbete, menar Hannes Kataja, Maria Rankka och Philip Thomasson-Lerulf.

SKATTEMEDEL FÖR MILJARDER GÅR TILL EU:S PROPAGANDA

Varje år spenderar EU åtskilliga miljarder kronor på tevekanaler, radiostationer, tankesmedjor, trycksaker, kampanjer och resor för journalister.

Kommunikationsinsatsen propagerar för en stark och enhetlig europeisk union. En utveckling som flera folkomröstningar har sagt nej till. Det visar en ny rapport från Timbro som presenteras i dag av tankesmedjans vd Maria Rankka, samt utredarna Philip Thomasson-Lerulf och Hannes Kataja.

De uppmanar Fredrik Reinfeldt att under det svenska ordförandeskapet dra en tydlig linje mellan information och propaganda.”

EU har på kort tid förändrats. Den antar alltmer konturer av en politisk union och Romfördraget som undertecknades 1957 pekade ut färdriktningen för EU.
Vidare skriver de att precis som i gamla tider ska ett motvilligt folk omvändas till den rätta uppfattningen.

Timbro har gjort en undersökning som visar att EU-institutionerna är uppfinningsrika då det gäller att använda offentliga medel till att flytta fram positionerna.
De tre skribenternas slutsats:

” Det svenska EU-ordförandeskapet ger regeringen en unik chans att göra medborgarnas röst hörd. Fredrik Reinfeldt har förvisso påtalat att Sverige inte ska använda ordförandeskapet till att driva sina egna frågor, men EU-institutionernas skattefinansierade opinionsbildning är ett problem som angår hela Europa. Det är hög tid att vi drar en tydlig linje i sanden mellan information och propaganda.”
Maria Rankka,vd för Timbro och Philip Thomasson-Lerulf och Hannes Kataja, utredare Timbro

---
”Europas nationer bör föras samman i en superstat utan att deras befolkningar förstår vad som sker. Detta kan åstadkommas genom stegvisa förändringar, alla förklädda till att ha ett ekonomiskt syfte, men som på sikt och oåterkalleligt kommer att leda till en federation." Jean Monnet, en av grundarna av EU.

dn dn svd sds hd

2 kommentarer:

 1. Bästa EU-GRANSKNING, Gerda,

  Varifrån kommer Jean Monnet-citatet? Är det något han sagt eller skrivit? När? Det är ett förbluffande citat som det finns skäl att dra fram i ljuset, om det är korrekt.

  Detta är inte avsett för publicering, det är bara en direkt förfrågan.

  Vänliga hälsningar
  Tage Pettersson

  SvaraRadera
 2. Detta citat kan man hitta lite varstans, t ex här:

  http://henrikalexandersson.blogspot.com/2009/06/sagt-om-eu.html

  Sen finns det de som hävdar att Monnet aldrig sagt det:

  http://www.richardcorbett.org.uk/blog/2007/01/so-europe-by-stealth-what-jean-monnet.html

  Mvh Knute

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.