torsdag 9 juli 2009

EU och klimatfrågan

I en artikel på Brännpunkt i Svenska Dagbladet skriver José Manuel Barroso och Fredrik Reinfeldt att klimatfrågan är viktigast i L´Aquila. Det kommande G-8mötet är viktigt på många sätt och frågan om ett klimatavtal är absolut den högst prioriterade.

Det framhålls i artikeln att EU och dess medlemsstater kommer se till att löftet att minska utsläppen med 20 procent fram till 2020 hålls.

”Vi är övertygade om att det europeiska ledarskapet kan sy ihop ett avtal i Köpenhamn som vi alla kan vara stolta över. Det finns inget alternativ. För om vi misslyckas nu kommer vi också att misslyckas med att lämna över en bättre värld i arv till våra barn. Låt oss i L’Aquila se klimatförändringen som en stor möjlighet för hela vår planet.”

Läs hela artikeln på Svd

På DN Debatt skriver Per Kågeson inför klimatmötet i Köpenhamn att utsläppsrätter från flygbolag och rederier bör gå till utvecklingsländer. Per Kågeson är flitig samhällsdebattör och väckte stor uppmärksamhet då han gav ut en bok som kritiserade den förda familjepolitiken. Förra året meddelade han att han lämnar socialdemokraterna på grund av just familjepolitiken.

Han skriver vidare att trots att det bara är ett halvår kvar till Köpenhamns-mötet så befinner sig parterna långt ifrån varandra.

Han anser att Sverige bör som ordförandeland se till att kloka och rättvisa beslut fattas.

Läs vidare på DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.