onsdag 29 juli 2009

EU och Storebror ser och hör Dig


Våren 2010 kommer en lag om masslagring av data enligt DN.

”Regeringen siktar på att Sverige till nästa vår ska ha genomfört det omstridda EU-direktivet om masslagring av uppgifter om telefonsamtal, sms och internettrafik.”

Efter terrordåden i Madrid 2004 och London sommaren 2005 framförde EU-kommissionen krav på datalagring. En av de mest pådrivande har varit Thomas Bodström.

Nuvarande justititeministern Beatrice Ask är väldigt kritisk till förslaget och menar att det finns en hel del att reda ut innan något ytterligare sker.

Sverige riskerar emellertid böter av EU för att lagen ännu inte har trätt i kraft.

”Även om regeringen ogillar datalagringsdirektivet så känner man sig ändå tvingad att införa det. Justitieminister Beatrice Ask har utlovat en proposition före sommaren."

I mars i år togs beslut om att uppfylla minimikravet – att hålla uppgifterna lagrade i sex månader. En statlig utredning har tidigare föreslagit en lagringstid på ett år.”

Ur I Draksåddens tid av Sven Delblanc

Man byggde en väldig kontrollapparat för att övervaka och styra dessa hjälplösa barn, kanske av faderlig välvilja, men denna apparat skulle falla i hårdare händer, som du kanske borde veta, min son. Det var en tid då vår draksådd började spira.
Då vidtog den utsugning av arbetande och skapande människor, som nu har antagit groteska proportioner, nu, då den härskande klassen som en metallisk rovstekel suger liv ur det maktlösa folket. Den tidens byråkrati och nomenklatura var ännu liten och förmodligen driven av de ädlaste motiv.”


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.