onsdag 1 juli 2009

Almedalsjippot - Mediatan och hovreportrarna

ALMEDALEN - EN FEST FÖR DEN SVENSKA POLITISKA NOMENKLATURAN

Rune Lanestrand är chefredaktör och ansvarig utgivare av tidningen Småbrukaren och har på sin blogg detta inlägg, som jag tror de flesta tänkande svenskar tänker och tycker.

Almedalsveckan - en motbjudande tillställning
tisdag, juni 30, 2009 10:02 fm +0200 Av: Rune Lanestrand

Känner för varje år en allt större avsmak för alla de lika etablerade som motbjudande kotterier som samlas på en gång och haussas upp av Mediatan och dess många hovreportrar. Nogsamt undvikande att ta upp allvarliga problem som rör vår framtida existens som hotas av ytterligare satsning på den riskfyllda kärnkraften, genmanipulerade grödor och Sveriges nya försvars -och säkerhetspolitik som drar oss allt längre in i NATO och USA krigande runt om i världen. Inte bara i Afganistan.
I denna politiska skenvärld får inte finnas några mörka moln på himlen. Här gäller det som Totta Näslund sjöng att "visa sol i alla väder"

För att legitimera sitt deltagande på Almedalsveckan presenteras politisk skåpmat som något alldeles nytt. Möglet på de gamla politiska ostbitarna hyvlas bort av partistrategerna och medierna. Och presenteras som färskvara. Därför blir också hela tillställningen så slentrianmässig och ointressant för den som verkligen är intresserad av politik.

Har inte sett att någon tar tar upp att svenska landbygden töms på folk och service medan storstäderna dras med växtproblem och ökad social oro. Ingen tycks heller ta upp värdet av Sveriges neutralitet som gett oss fred i 200 år. Och som nu under major Björklunds kommando är på väg att gå förlorad. Varför ska vi överge den som gett oss fred i 200 år? Borde vara ett huvudtema.

Denna "folkliga" politiska mötesplats, som medierna försöker få oss att tro, är en exklusiv gratisfest för eliten. Den största notan står skattebetalarna för då det främst är partierna med rikliga partistöd och välanpassade, legitimerade riksförbund med feta statliga anslag som klarar kostnaderna. Och så näringslivet förstås som vi alla är med och betalar middagarna för.

I Visby handlar mötesfriheten om pengar. Hur många vet att det kostar 30 000 kr att hyra en möteslokal i Visby en timma under A-veckan. Det har i varje fall inte Sveriges Småbrukare råd med som inte lever på statsbidrag.

Rune Lanestrand


dn sds sds svd hd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.