onsdag 8 juli 2009

Mångkultur och terrorism

Ska vi ha Säpos eller EU:s syn på terrorism? frågar terrorismforskaren Magnus Ranstorp i en artikel i Newsmill. Tydligen pågår en revirstrid mellan Säpo och regeringen. Regeringen vill göra något åt radikaliseringen bland muslimer i Rosengård och andra problemområden. Men Säpos chef tonar ner problemen. Om detta skriver Ranstorp:

"Det var också högst uppseendeväckande att en myndighetschef i samma intervju både recenserade och kritiserade den ansvariga ministern Nyamko Sabuni för att "generalisera" när hon talat om problemen i Rosengård som ett hot mot demokrati och värdegrund.

Här finns alltså i botten en olycklig byråkratisk målkonflikt. Vad ska egentligen vara styrande för svenska åtgärder att motverka terrorism? Det snäva synsättet i befintlig svensk lag eller det vidare EU-perspektivet som Sverige utåt anammat?"


Kanske Ranstorp har fel om det där med att EU skulle vara så bra på att förebygga och bekämpa terrorism. Bland eurokraterna är det tabu att nämna ordet islam som orsak till terror och andra problem. Allra värst är det i Storbritannien, trots attacken mot det brittiska folket den sjunde juli för fyra år sedan. Alla möjliga omskrivningar används av deras säkerhetspolis, fjäsket har till och med lett till att terrorism kallas för "anti-islamisk aktivitet"! Helt otroligt nyspråk som går ut på att muslimska terrorister inte representerar den "rätta" islam. Men det är ju precis tvärtom, de är ju fundamentalister och följer Muhammeds lära till punkt och pricka.

Säpochefen Danielsson är en problemförnekare med politiskt korrekt färgade glasögon. Alla bränderna i Rosengård, stenkastningen mot poliser och brandmän, är väl skräckinjagande så det räcker. Till och med så kallade slangbomber har använts. Eller vill Säpochefen ha ännu kraftigare smällare, för att det ska rubriceras som terrorism?

Det skulle vara intressant att veta varför Säpo underdriver problemen med att radikal islam får fäste i Sverige. Är det detta som ska föreställa mångkultur? Det liknar mer monokultur, eftersom islam snart är den enda religionen i vissa stadsdelar.


1 kommentar:

  1. Säpochefen borde krypa ut ur sin lilla vrå och se verkligheten istället för att negligera terrorism. Eller behövs det att hans boende sprängs i luften för att han ska fatta något?

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.