lördag 11 juli 2009

Välgörenhetsföretaget Röda Korset

Röda Korset är i blåsväder.

Tillammans med två företagare har kommunikationschef Johan af Donner förskingrat fem miljoner. Skadan är dock större. Röda Korset och Cancerfondens förlust är betydligt större än 6.6 miljoner kronor och hela välgörenshetsindustrin riskerar att dras med i smutsen.

Vad säger då godhetsaposteln och Sverigeförstöraren framför andra Bengt Westerberg. Han kallar Johan af Donners agerande för extraknäck. ”Att kalla Johan af Donners agerande för extraknäck var olyckligt”, skriver Realtid i en artikel.

I ÖC lördagen den 11 juli svarar Bengt Westerberg (BW)på några frågor som ställs:

ÖC: I realtid uppmanar Jan-Olof Liljedahl, själv aktiv i Röda Korset sedan 35 år, dig att avgå. Vad tänker du om det?

BW: Jag tror att han är en ganska isolerad röst, om jag ska vara ärlig. Jag har fått många reaktioner men inte några sådana.

ÖC: Kan du sitta kvar efter det här?

BW: - Absolut. Jag förstår inte frågan. Varför skulle jag inte kunna det? Vi har upptäckt fusk i vår organisation och vågat polisanmäla, det är en styrka.

---
Med andra ord så anser Bengt Westerberg inte att han har något ansvar för det inträffade. Såvitt jag förstår är han styrelseordförande i Röda Korset. Han om någon bör väl se till att interna kontroller och redovisning verkligen kontrolleras och sköts som det ska.

Läs mer om BW
”Man kan lura en del av folket hela tiden. Man kan också lura hela folket en kort tid. Men man kan inte lura hela folket hela tiden”.

1 kommentar:

  1. OM ni går på att Donner är ensam........ I styrelsen för SVENSKA RK sitter t.ex. företrädaren för Islamska förbundet, ett antal MYCKERT dubiösa personer med hemvist utomlands och dessa "tiggeri och bettleri"-proffs företräds av ängeln, -94-års KVINNA, Bngt Westerberg och den OERHÖRT ljuskygge Christer Zetterberg. Dessa samarbetar med BLÅSARNA nr 1 i Sverige, TV4 ! Hallå det är MILJARD-bluffare vi talar om ! ALLA som ger/skänker pengar till dessa obskyra typer ger AKTIVT stöd åt kriminella !

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.