fredag 19 juni 2009

Röda Korset och idealiteten

Det kan finnas anledning att påminna om vad Kurt Lundgren, skrev i januari 2009 om Röda Korset nu när det har visat sig att en högt uppsatt chef på Röda Korset förskingrat ca 3 miljoner kronor.

Inte en krona,
inte ett öre
till Röda Korset


Jag har visat detta förut, här kommer det igen. Nu skrivet av Kjell Ek i en debattartikel i Aftonbladet, citat:

"Mer än en miljard kronor skänkte svenska folket under 2008 till Röda Korset. Pengarna strömmar inte bara in till behövande, utan även till dem som leder arbetet. Topparnas löner de sista åren har rusat i några av de största svenska ideella biståndsorganisationerna. Röda Korset är löneledande, där tjänar generalsekreteraren Christer Zettergren 1 086 129 kronor om året.

Det är en rimlig lön för en chef, säger Bengt Westerberg.

I en så här stor organisation måste vi ha kompetenta människor anställda.

Bengt Westerberg, tidigare vice statsminister och folkpartiledare som själv har ett arvode på 822 000 kronor om året i ersättning som ordförande i svenska Röda Korset och som vice ordförande i internationella Röda Korset och halvmånefederationen. Det är vad medelstora börsföretagens styrelseersättningar är om året."


Det är helt enkelt oanständigt.
2009-01-26 @ 08:46:25 Permalink

Den totala kostnaden för Bengt Westerberg är 1.5 miljoner kronor om året. Läs Eu-granskning

Henrik Dunant, mannen som grundade Röda Korset, var kristen och uppfostrad i ett kalvinistiskt samhälle där sparsamhet och kristen fromhet var betydelsefullt. Han var en verklig idealist. Läs mer om honom på Sv.wikipedia.

svd ab dn ps ab fn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.