torsdag 11 juni 2009

Ekonom spår dyster framtid för svensk ekonomi

Expressen

”Sorry svenskar, alla era pengar är borta

Ekonomen Dmitrijs Smirnovs greps av säkerhetstjänsten när han varnade för bankkollaps i Lettland. Nu trotsar han åter landets myndigheter och spår en mörk framtid för Lettland - och svenska skattebetalare.

"Jag har dåliga nyheter för Sverige. Alla pengar är borta. Det är bara frågan om tid innan Lettlands valuta släpps fri".

Så skriver den lettiske ekonomen Dmitrijs Smirnov idag på sidan 4 Debatt. Han förutsåg den ekonomiska krisen i Lettland redan 2005. Och menade att den enorma ekonomiska tillväxten var ett tecken på överhettning.

Han greps senare av säkerhetspolien och anklagades för att genom olika uttalanden om ekonomin medvetet försökt förstöra Lettlands finansiella system.

Dmiitrijs Smirnov varnar även svenskarna för att det bara är en tidsfråga innan våra pengar är borta.

Vidare skriver han:

” Eftersom många letter har tagit lån i euro kommer de då att få det än svårare att betala tillbaka dem. Svenska banker kommer att drabbas av enorma förluster i Lettland, uppskattningsvis på mellan fyra och fem miljarder euro. Det kan bli svenska skattebetalare som får ta den notan."

Om Lettland inte får mer lån från IMF och EU är det möjligt att vi får gå hungriga i höst. Likt ett afrikanskt land blir vi hänvisade till att be om hjälp med matleveranser.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.