torsdag 18 juni 2009

EU kan bestämma om halalslakt

I Land Lantbruk idag kan man läsa följande:

"Strid om den religösa slakten

Ett ödesbeslut för svensk slakt står på dagordningen då EUs jordbruksministrar på måndag möts i Luxemburg. På spel står svensk djuromsorg och totalförbudet mot att slakta djur utan bedövning - ett förbud som i Sverige även gäller vid religiös slakt."
Läs hela artikeln i Land Lantbruk

Djuromsorgschef Karin Jonsson uttalar sig sålunda:

Läs hela artikeln i Land Lantbruk


Från Regeringskansliet kommer följande uttalande av jordbruksminister Eskil Erlandsson:

Som förslaget ser ut nu, får vi behålla våra hårdare regler för skydd av djur, säger Eskil Erlandsson.
Läs hela artikeln i Land Lantbruk

Halalslakt är oerhört plågsamt för djuren och är något som vi helt borde ta avstånd ifrån. Läs mer på EU-granskning om halalslakt och EU-granskning .
Det är oerhört beklämmande att vi har riksdagsmän som förordar en sådan grym metod. Bl.a förordade Barbro Westerholm detta på sin tid som riksdagsman och nu Fredrik Malm i Folkpartiet.

1 kommentar:

  1. Nu får det väl ändå räcka. Får vi i Sverige inte bestämma något längre? Vi måste väl få ha våra djurskyddsregler kvar, vi måste väl få se till våra djurs rättigheter då de ej kan föra sin talan själva. Vad är detta för diktatur EU för??? Självkalart ska halalslakt vara förbjuden och även import av detta kött. De muslimer som flyttar hit gör det väl i hopp om att bilda ett nytt liv och väljer man Sverige bör man följa de lagar som finns. Är detta inte möjligt finns det andra länder att välja på, kan dock förstå att de väljer Sverige med tanke på hur förstående vi är.... Pratade för någon vecka sen med en läkare, invandrare. Han skrattade åt att vi var så snälla coh förstående när de knackade sig fram på svenska. -Hos oss hade vi pekat finger och gapskrattat åt er, hånat er, krävt bättring sa han. -Men så kan man ju inte göra, försvarade jag mig. -Nej just det sa han, du är ju svensk. Har tänkt mycket på det han sa, hur vi alltid ska ändra på oss för andra. Min gräns drar jag vid halalslakt, det är en sak som är säker, här tänker jag inte vara tyst, det är ju våra djur.
    Madde

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.