onsdag 10 juni 2009

Sverige - ett land i totalt förfall och i avsaknad av medmänsklighet

Sverige framstår mer och mer som dårhuset på denna jord eller som en bild från Orwells 1984.

”SNABBA LÄKARE BELÖNAS MED BONUS

Leon Sylverberg, chef för närakuterna i Huddinge, är lite kluven till bonussystemet.

På flera närakuter i Stockholm får läkarna 100 kronor extra per patient, om de hinner med många besök.

Ett jourpass en lördag kan ge en snabb läkare cirka 3.000 kronor i bonus.

Efter den 12:e patienten får läkarna på närakuten i Huddinge 100 kronor extra per patient de hinner med. Systemet är detsamma på alla närakuter i Stockholm, liksom på privata Caremas jourmottagning vid Gullmarsplan. Villkoren skiljer sig lite mellan mottagningarna, på vissa träder bonusen in efter 15:e patienten, på andra efter 16:e eller 18:e.

Leon Sylverberg, chef för när¬akuterna i Huddinge, har arbetat fram de här modellerna. Han är själv lite kluven.

– Systemet förutsätter att vårdens kvalitet bevaras. Annars är det jättefarligt.
Han följer arbetet på sina mottagningar och tittar på de enskilda läkarnas arbetsmönster. När han ser att någon tar väldigt korta besök i jakt på hundralapparna tar han upp det.”

Läs hela artikeln i DN


Vår ”kristne” socialminister Göran Hägglund tycker till

”Socialministern vill inte avfärda bonussystem

Socialminister Göran Hägglund (KD) vill inte kategoriskt avfärda bonussystem i vården. Vid långa köer till en vårdspecialitet kan det vara klokt att betala extra för antalet operationer som en kirurg utför för att beta av köerna, säger han.

- Men skulle det vara så att det sker på kvalitetens bekostnad måste man naturligtvis ändra system så att man inte premierar något som kan kallas slarv. Det handlar om ATT bibehålla kvaliteten i mötet med patienten, säger Göran Hägglund.
Han tycker däremot att det var olämpligt när företaget Medhelp betalade ut bonus till sjuksköterskor som klarade av samtal till sjukvårdsrådgivningen på kortare tid.

- När det gäller sjukvårdsrådgivningen har man ju inte patienten framför sig, och kan alltså inte göra samma goda bedömning”

Läs hela artikeln i DN

ab ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.