måndag 22 juni 2009

Politiska nomenklaturan får högre löner

ALLA ÄR VI JÄMLIKA SOMLIGA ÄR MER JÄMLIKA

Nu kan svenska folket glädja sig åt att våra statsråd får löneförhöjning. Samtidigt vet alla att nästa år får de som redan har mindre i plånboken ännu mindre. Det handlar bl.a.om de svenska pensionärerna och inte de med äldreförsörjningsbidrag.

Nästa år slår den .s.k. bromsen in och det blir ännu mindre. Samtidigt ökar arbetslösheten ytterligare enligt de prognoser man kan ta del av.

Vi skall inte vara missunsamma. Våra politiker gör väl ett bra jobb. Får bra betalt för att de föraktar det svenska folket och den svenska kulturen. Kom ihåg Reinfeldts ord "allt ursvenskt är barbari" och Maud Olofssons "det var inte svenskar som byggde Sverige, det var folk som kom utifrån". Så visst förtjänar de en löneförhöjning!

Expressen
Statsrådens löner höjs


Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) får lönen höjd med 4 000 kronor i månaden från den 1 juli, till 135 000 kronor.

Maud och Mercedes Benz

De övriga statsråden i regeringen får en något mindre lönehöjning, 3 000 kronor, och en ny lön på 108 000 kronor.

Det har Statsrådsarvodesnämnden beslutat.

Enligt ordföranden i nämnden, Ove Nilsson, har den i första hand grundat sitt beslut på hur lönerna har utvecklats i den statliga sektorn sedan förra sommaren.
- Det var ganska stora höjningar 2008 och något mindre höjningar 2009, säger Ove Nilsson till TT.

I procent innebär påslagen att statsministerns arvode höjs med omkring 3 procent, för statsråden något mindre.

Höjdes för ett år sedan

Senast lönerna höjdes var för ett år sedan.

I våras, i skenet av den ekonomiska krisen och den växande arbetslösheten, väcktes en del krav på att regeringen, riksdagsledamöterna och andra politiker borde frysa lönerna.

Näringsminister Maud Olofsson var en av förespråkarna för frysning, medan statsministern talade om försök att ta "lättköpta poänger". Han påminde om att riksdagen bestämt att frågan om rikspolitikernas arvoden ska avgöras av nämnder, utan påverkan från politikerna själva.

2 kommentarer:

  1. Ja, det fina pratet om att alla ska vara jämlika stämmer precis som vanligt inte med hur saker och ting är.

    SvaraRadera
  2. Tilllägg: Råkade göra lite fel när jag skrev kommentaren, har ju inget Googlekonto utan en blogg på blogspot.com utan Googlekonto.

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.