fredag 5 juni 2009

Lönedumpning i Sverige eller?

Ulvskog: ”Fult av Hökmark” SvD
5 juni 2009, 08.51. Senast ändrad: 5 juni 2009, 09.25

Enade vi stå, söndrade vi falla

Gårdagens EU-valdebatt blev stundtals hetsig. Gunnar Hökmark (M) anklagade Marita Ulvskog (S) för att använda en främlingsfientlig retorik. Det fick Ulvskog att gå i taket.

–Riktigt, riktigt fult, säger hon till Aftonbladet.

Sossarnas toppkandidat i EU-valet Marita Ulvskog var på torsdagskvällen ursinnig på sin motpart i moderaterna, Gunnar Hökmark. ”Ett lågvattenmärke", säger hon till Aftonbladet efter attacken i SVT-studion.

” Ulvskog vill ändra EU:s lagstiftning för att säkra de svenska kollektivavtalen. I TV-debatten anklagade Hökmark henne för att använda främlingsfientlighet i sin retorik.

"Skyll inte på utländska arbetare. Det viktiga är att det är lätt att arbeta i andra länder, något Ulvskog vill riva upp", sa Hökmark.

"Detta ordvrängeri! Jag blir galen på det!" utbrast Ulvskog.

När programmet var över gick Ulvskog till häftigt motangrepp.

"Det är osmakligt. Han flippade ur! Riktigt dålig stil!" säger Ulvskog till Expressen.

"Det där var ett lågvattenmärke. Det är fruktansvärt att han försöker göra någon slags omvänd tankevurpa. Det är riktigt, riktigt fult. Jag är ganska upprörd", säger hon till Aftonbladet.

Gunnar Hökmark säger till tidningen att Ulvskog flera gånger sagt att utländska löntagare kommer till Sverige och tar jobb till en bråkdel av svenska löner, något som inte tillåtet enligt EU:s regler.

"Jag vill göra en markering mot den typen av debatt", säger Gunnar Hökmark, något som Ulvskog menar är "struntprat. Läs mer på dagensps

Men vi vet också vilken inställning de båda damerna Sahlin och Ulvskog har till svenskar. Speciellt Mona Sahlin. Detta kan man läsa om på Thoralf


”Jobben först!

Frågan är vem de avser? Jobben först, till vem? Var det inte Mona Sahlin som sa följande.

"Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet"

Socialdemokraterna har som vanligt glömt att säga hela sanningen.

Jobben först till invandrare!

Är det jobben först till polacker, balter eller ryssar. Eller tänker de på alla som sommarjobbar inom jordbrukssektorn i speciellt södra Sverige. Då kommer det människor från hela forna östblocket och jobbar för låga löner och bor mycket enkelt under några månader.

Socialdemokraterna säger ja till EU, Ja till Lissabonfördraget! Detta innebär att allt fler jobb kommer gå till andra än svenskar och att den så kallade svenska modellen kommer att gå i graven.

Hur många svenskar kommer återigen luras av denna falska propaganda från s-rörelsen?”

Var står då Centern då det gäller de frågor som uprörde Ulvskog.

I VK Växjöbladet/Kronobergaren den 15 maj hittade jag nedanstående insändare skrivet av en man som heter R. Nilsson, pensionär och socialdemokrat och som handlade om Abir-Al-Sahlani, Centerpartiets kandidat nr 3 till Europaparlamentet.

”Centerpartiet och lönerna.

Centerpartiets stämma beslutade nyligen att lagen om anställningstrygghet – LAS – ska försämras så att det ska bli lättare att avskeda.

Abir El-Sahlani, centerpartiets kandidat till EU-parlamentet, föreslår dessutom att det ska vara lagligt att betala ut lägre löner än vad det står i våra svenska kollektivavtal.

Hon var mycket tydlig med sin syn på lönerna inom EU när hon presenterade sin politik för förstagångsväljarna fyra veckor före valet till Europaparlamentet (svt24.)

Abir vill att arbetsgivarna ska kunna köpslå med de arbetssökande om vem som vill arbeta till LÄGSTA lön. Medborgare i låglöneländerna inom EU kan då komma hit och pressa ner våra löner rejält.

De som vill arbeta för sina vanliga svenska löner kommer naturligtvis då att få svårt att konkurrera om de lediga arbetena. Kollektivavtalen får då allt mindre betydelse och vi flyttar oss sakta tillbaka till den tid när fackföreningarna inte hade något att säga till om.

Slutsatsen för det NYA centerpartiets politik blir: Lättare att avskeda och sen ”slagsmål” om vem som tar det lediga arbetet till LÄGSTA lön.

Jag känner igen 1800-talet men inte centerpartiet!

Före detta bondeförbundet – numera centerpartiet – har nog satt sin sista potatis bland våra svenska löntagare.”

I en intervju i Ekot sr fick Marit Paulsen bland många andra frågor fick också frågor om flyktingar, och frågan var om gränsen är nådd för hur många Sverige kan ta emot. Då gjorde Marit Paulsen en jämförelse med befolkningstätheten på andra håll i Europa.

"– Kom nu ihåg att om Sverige blir lika befolkat som Holland så har vi plats till 200 miljoner."


Var finns alla de jobben som dessa människor skall ha?

Enligt en politiker i Junilistan som jag lyssnade på så skall EU även bestämma över Sveriges skogspolitik om EU:s grundlag kommer tillstånd. Sverige har stora naturtillgångar. Kanske är det all vår skog som dessa människor skall ta ned och arbetga med!

Är det därför det är viktigt att svenskarna inte får folkomrösta om Lissabonfördraget?. Vårt land skall tas ifrån oss och ingå i superstaten EU eller Europas Förenta stater.

Läs mer på Eu-granskning

3 kommentarer:

 1. "Då kommer det människor från hela forna östblocket och jobbar för låga löner"

  Du måste skoja, eller? Tror du att t.ex. tjecker, ungrare, slovener mm är intresserade att jobba för löner som är lägre än i deras hemländer?

  SvaraRadera
 2. Hade de bara varit anställda i Sverige av schyssta arbetsgivare hade det inte varit några problem. Utstationeringsdirektivet har inget att göra med att folk ska kunna arbeta i andra länder och fri rörlighet av arbetare, det handlar om att man inte får diskrimmera tjänster från andra länder. Det ger tom rätt till minst samma lön som alla andra i landet man är utstationerad i. Rimligen betalar företaget också utgifterna som hör till utstationeringen. Utan att de ska behandlas som slavar. Men de skulle ha högre lönekostnader än Svenskar och folk som arbetar åt svenska arbetsgivare om de följde regelverket så det säger väl sig själv att de inte kommer göra det.

  SvaraRadera
 3. Anonym frågar om jag är dum. Det är möjligt men det är på Thoralfs blogg som referatet kommer ifrån "Då kommer det människor från hela forna östblocket och jobbar för låga löner"
  Det gäller att läsa det man kommenterar riktigt.

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.