måndag 1 juni 2009

Sveriges försvarsmakt och försvarsförmåga

Sverige kan inte försvaras

Jag citerar från artikeln på Brännpunkt i Svenska Dagbladet den 31 maj 2009:

SÄKERHETSBRIST Sverige har ett utsatt läge, men rätt försvarat kan vi få en militärstrategisk styrkeposition i Nordeuropa. Även om försvarsministern gärna framhåller den breda politiska enigheten så saknas densamma bland medborgare och inom försvarsmakten. Sverige behöver ett försvar, skriver Per Blomquist, ledamot i Kungliga Vetenskapsakademin på Brännpunkt i SvD.

Som försvarsminister Tolgfors framfört kan Rysslands operativa manövergrupper tidigt nå Sverige. Men ett självständigt försvarat Sverige kan tillåta annan part att utnyttja territoriet. Von Sydow har påvisat grundläggande värden i strategin – tids- och rumförhållanden – innan möjliga medel och sätt prövas både för den anfallande och försvarande parten. Detta har alltför länge försummats i svensk försvarspolitik.

Ett självständigt folkförsvar grundat på allmän värnplikt, modernt organiserat och med rätt teknisk utrustning kan bli mycket kostnadseffektivt. Ett försvarat Sverige är betydelsefullt inte bara för säkerheten i Nordeuropa utan för hela Europa. Fråga i EU-valet?

Läs hela artikeln på SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.