torsdag 28 maj 2009

Barbariska kulturer eller berikande!

Metro
Ko halal-slaktades levande, fastbunden vid ett träd

När Emma Persson och Johan Ströbeck i går gick ut för se till sina kor utanför Finja upptäckte de att en ko utsatts för ett fruktansvärt djurplågeri. Kon hade bundits fast i ett träd och halal-slaktats levande. Halsen var avskuren på muslimskt vis och bara det bästa bitarna ur djuret hade skurits ut. Ägarna är förtvivlade över den plågsamma och brutala slakten.

Det är inte första gången som tjuvar gett sig på kor, får och hästar i Skåne. I andra fall har man köpt får och fjäderfä som halalslaktats i lägenheter.


Runt om i Sverige finns det nu halal-slakterier trots att dessa är förbjudna enligt lag. Polis- och djurskyddsmyndigheter gör ingenting åt detta eftersom det är invandrare som begår brotten. T.o.m. statsministern besökte för ett tag sedan ett halal-slakteri i Landskrona och lyssnade förstående på de muslimska djurplågarnas krav och synpunkter. "Här finns det pengar att tjäna" sade Reinfeldt. Halalslakteri-ägaren Dier Mustafa Taher sade att han inte mött en så förstående och ödmjuk person som Reinfeldt.En som energiskt kämpat för att kosher-och halalslakt ska tillåtas är Fredrik Malm. Han har bl. a motionerat i riksdagen om att tillåta djurplågeriet. Ett av Fredrik Malms argument är att Adolf Hitler förbjöd kosher/halal-slakt, därför bör det tillåtas anser Malm. Här nedan är hans motion.

Fredrik Malm anser inte att man skall se det ur djurskyddssynpunkt utan att det är en religiös slakt och vi har religionsfrihet i vårt land.

Vill svenska folket ha sådana representanter i riksdagen? Det bästa vore enligt mitt förmenande om Fredrik Malm flyttade till ett land, där man har dessa barbariska sedvänjor så slipper vi läsa och höra hans uttalanden om än det ena än det andra.

FREDRIK MALMS MOTION TILL RIKSDAGEN
”Det är också viktigt att ett land som Sverige står upp för de minoriteter som lever här. Judar och muslimer får utstå fördomar i dag.

Främlingsfientliga Sverigedemokraterna krävde i sitt valmanifest 2006 att ”alla former av religiös ritualslakt skall vara förbjuden, samt att import av produkter som framställts med metoder där djurplågeri förekommer skall förbjudas.” Det citerade stycket rör koscher- och halalslakt. Om ett sådant förslag skulle genomföras skulle det vara omöjligt för människor som håller koscher och halal att leva i Sverige.

Sverige bör välja en annan väg och tillåta religiös slakt utan bedövning.

Frågan om religiös slakt bör ses i ljuset av religionsfriheten och den fria religionsutövningen, liksom den bör ses i ljuset av djurskydd. Här finns en obalans i dag, eftersom religiös slakt främst betraktas ur djurskyddssynpunkt. Religionsfrihet är lagstadgad i Sverige. Det bör också innebära att religiösa slaktmetoder tillåts i vårt land.

Detta bör riksdagen som sin mening ge regeringen till känna.

Fredrik Malm (fp)
Stockholm den 4 oktober 2007”

Läs mer om halalslakt på EU-granskning och EU-granskning

sds svd kb

2 kommentarer:

  1. Svårsålt?? Tillåt mig småle. Inte från ett bilsläp på Rasengard. /Lisa, Malmö

    SvaraRadera
  2. Berika mig väl: slakta min ko!

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.