söndag 17 maj 2009

EU-parlamentarikerna och de låga redovisningskraven

Låga redovisningskrav trots topplöner

Svt

Trots mycket generösa villkor är kraven närmast obefintliga på EU-parlamentarikern när det gäller att redovisa hur pengarna.

Enligt Carl Schlyter, Miljöpartier, så är redovisningen en total katastrof.


Svenska riksdagsledamöter måste redovisa sådant som större aktieinnehav, sidoinkomster m.m. men i EU-byråkratin gäller en annan kultur.


Marita Ulvskog som är kandidat för första gången anser att samma redovisning bör gälla för EU-parlamentariker som riksdagsledamöter.

Vidare anser Ulvskog att det är mycket viktigt att det inte bland människor uppfattas som en elit som engageras i Bryssel. Vi är där som folkvalda, menar hon.!!

1 kommentar:

 1. Marita Ulvskog Hyckleriets drottning

  Marita Ulvskogs ideologi är kommunistisk med en bakgrund i KFML och hon har agerat på yttersta vänsterkanten i Socialdemokraterna och natt sin position genom att saga sig varit emot girighet och överbetalningar av löner och bonusar i näringslivet.
  Hon kallade den borgerliga valsegern 76 for "en statskupp" och att Lars Lejonborg var en valdtaktsman och hon var en av orsakerna till Socialdemokraternas valforlust varfor hon sparkades som partisekreterare .
  Mona Sahlins satt att fa bort henne ur svensk politik var att utse henne till Socialdemokraternas forsta namn som kandidat till EU
  Marita Ulvskog Hon har alltid obstruerat och motarbetat Eu och nagot annat skal an hennes forsorjning finns inte for att hon skall vara i Brussel men när det yppar sig en möjlighet for henne sjalv till en högavlönad arbetsfri drönartillvaro då kommer saken i ett annat läge, då försvinner ideologin som hon sagt att varit hennes drivkraft hela livet och hon ar beredd att pa skattebettalarnas bekostnad for miljonbelopp bli delegat i EU for att motabeta organisationen innifran. Hyckleri och girighet driver henne och integritet forstar hon inte vad det betyder.

  i kommuner och landsting påverkas sex av tio beslut direkt eller indirekt av beslut fattade i EU och De svenska delegaterna skall verka for att EU:s fordelar kommer landet till del genom forhandlingar och overenskommelser.
  Nu profilerar Marita Ulvskog sig med att hon vill sparka EU ordforande Barosso precis som om hon kan påverka det. Att sanda en sa omdommeslos gaphals till Brussel bara for att forsoja henne med ett arbetsfritt lyxliv ar ett hyckleri och illa underbygg beslut baserat pa inrikes partipolitik. .
  EU kostar landet miljardbelopp och att valja in henne for att motarbeta och obstruera kan inte vara i landets intresse.
  Mona Sahlin far forsoka forsorja sin politruck pa annat satt an genom dina skattepengar
  och sand en delegat till EU som vill gora nagot genom din rost.
  .

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.