tisdag 12 maj 2009

DET SVENSKFIENTLIGA CENTERPARTIET

SVENSKFIENTLIGA- OCH ARBETARFIENTLIGA CENTERN

Här kommer information om Maud Olofsson, ursprungligen en representant för landsbygdens människor, trodde man. Men så är det inte. Läs mer på Thoralfs blogg


”Har Maud en dold agenda? Foto Thoralf Alfsson.

Vid Centerpartiets stämma i Örebro talade idag Centerpartiets första namn Lena Ek och det råder inte det minsta tvivel om att Centerpartiet är mycket arbetarfientligt, eller vad sägs om följande citat från DN.

Ett tredje grundpelare i valmanifestet är att EU ska "visa vägen mot ett företagsamt Europa". Partiet betonar den fria rörligheten av tjänster inom unionen. I det läget är denna viktigare än kollektivavtalen, sa Ek, och passade på att angripa socialdemokraterna som varnat för en "armé av lågavlönade" från de nyaste EU-länderna.

- Gränsen är nådd när man står och skriker "Go home". Det kan jag inte acceptera, sa hon och syftade på när fackförbundet Byggnads togs strid för högre löner vid ett skolbygge i Vaxholm där lettiska arbetare jobbade för betydligt lägre löner än som är normalt för svenska byggnadsarbetare.

Jag har själv jobbat på flera arbetsplatser under det senaste året där processleverantörer utnyttjat den fria rörligheten av tjänster inom EU. Det har fått till följd att polska mekaniker och svetsare jobbar i Sverige för en lön på ca 9 000 kronor/ månaden. Självklart leder detta till att svenska jobbare går miste om dessa jobb. Men det är uppenbarligen inget som bekymrar Lena Ek och Centerpartiet men så jobbar de heller inte inom yrkesgrupper som utsätts för den fria rörligheten och då är det lätt att vara "generös".

Allinsregeringen har ju till och med öppnat upp för arbetskraftsinvandring från länder utanför EU och Tobias Billström har ju till och med varit i Indien för att marknadsföra Sverige och arbetskraftsinvandringen mitt i rådande lågkonjunktur.
Effekten kommer att bli hög arbetslöshet med lönedumpning som följd om detta vansinne får fortsätta.

Ett säkert sätt att skjuta dessa idéer i sank är att lämna EU och Brysselpolitikerna.”
2009-05-10


Rune Lanestrand är redaktör och ansvarig utgivare av tidningen Småbrukaren och mycket engagerad i landsbygdens villkor och överlevnad. Småbrukaren

Maud Olofsson styr centern ut ur riksdagen

-Centerns nuvarande ledning är på väg att rasera partiets värdegrund. Genom att överge den traditionella mittenpositionen och dra högerut och kalla detta förnyelse riskerar partiet sin själ. Detta är ingen tilltalande position inför 100-årsjubileet.

-Centern har under årtionden varit det pålitliga mittenpartiet med stark känsla för småföretag, jordbruk, miljö, landsbygd, regional utveckling och social rättvisa, inte minst i fråga om pensionärers villkor.

Detta politiska budskap, grundat på solidaritet och rättvisa, har uppskattats på landsbygd och i storstad. ”Stad och land hand i hand” har inte tidigare varit en tom och innehållslös paroll skriver f d centerministern Börje Hörnlund i Dagens Nyheter.

Det är bara att hålla med hur Börjes och mitt gamla fina centerparti, med Maud Olofsson som partiledare, har spårat ur totalt. Partiet har våldtagits av en skock skräniga vulgärliberaler runt Stureplan med Frederick Federley i spetsen. Han var tidigare ordförande i centerns ungdomsförbund som med sina lilla sekt blir allt konstigare.

Det märks i opinonsmätningar att centerns trogna kärna, landsbygdsväljarna har fått nog. Fortsätter Olofsson som hittills styr hon med ganska stor säkerhet centern ut ur riksdagen i nästa års riksdagsval.

Redan det förestående EU-valet kommer att bli en stor besvikelse för den storstadsfixerade och idèologiskt förvirrade centerledningen. Var så säker.

Nu är ungdomsförbundet och Stureplanscentern pådrivande i centerns omdaning till ett viljelöst parti ute på högerkanten som överlämnar allt till marknaden. Nyligen beslöt CUF på sin stämma att sexköp ska legaliseras och att genmanipulerade livsmedel är bra för hälsan. Tur att man lämnat partiet. Börje, är han kvar månntro?

Rune Lanestrand”

Maud Olofsson, sprungen från den norrländska landsbygden, har flera gånger uttalat sig om att det var inte svenskarna som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.Kurtlundgren

1 kommentar:

  1. Ska vi förbjuda svenskar att jobba utomlands också? just nu är det väldigt många svenskar som arbetar i Köpenhamn, åk till Fields och shoppa så ska du se att du klarar dig bättre med Svenska än med Danska. Vi lönedumpar ju säkert i Danmark, men det kanske är ok?
    Fri rörlighet av arbetskraft är en god sak.

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.