lördag 2 maj 2009

EU - Eurabia


ORIANA FALLACI – orädd journalist

Kanske finns det anledning att påminna om Oriana Fallaci och hennes inställning och varningar för utbredningen av islam. Hon föddes 1929 i Florens och dog den 15 september 2006 på ett sjukhus i Florens efter en lång kamp mot cancer. I Sverige skrevs inget om detta men i utländsk press uppmärksammades hon återigen. Vem var hon då? Sv.wikipedia

Hon blev berömd under 1960- och 70-talen för sina krigsreportage och långa, aggressiva, samt avslöjande intervjuer med kända människor såsom Dalai Lama, Henry Kissinger, the Shah of Iran, Ayatollah Khomeini, Willy Brandt, Zulfikar Ali Bhutto, Walter Cronkite, Muammar al-Gaddafi, m.fl.

På 1970-talet intervjuade hon Alexandros Panagoulis, som var motståndare till diktaturen i Grekland och som gripits och torterats efter ett misslyckat attentat mot diktatorn Georgios Papadopoulos. Han dog 1976 i en bilolycka under märkliga omständigheter. Alexandros Panagoulis var också Orianas livs kärlek och hon var hela livet igenom övertygad om att han blev mördad av någon i den tidigare militärjuntan. Hennes bok Un Uomo (A Man) handlar om Alexandros liv.

Hennes far var möbelsnickare och aktiv i motståndsrörelsen mot Mussolini under Andra världskriget och Oriana anslöt sig också till motståndsrörelsen trots sin ungdom. Under denna tid upplevde hon de grymheter som människor utsätts för i ett krig och hon blev journalist 1946 vid den italienska tidningen Il Martino dell'Italia centrale. Hon var krigsreporter under Vietnam-kriget, rapporterade från Indien-Pakistan-kriget 1947, Mellanöstern och Sydamerika.

Efter en självvald isolering under tio år talade hon inför ett stort antal åhörare vid American Enterprise Institute den 22 oktober 2002. Kortfattat framförde hon ungefär följande: Jag gömmer mig inte. Jag har stannat hemma därför att jag tycker om att vara hemma. Jag har inte visat mig offentligt på åtminstone tio år men nu bryter jag tystnaden. Varför? Därför att sedan den 11 september befinner vi oss i krig. Hon kallade sitt tal ”A Sermon for the West”. scribd

Drygt två år senare gav Oriana Fallaci ut en ny bok ”The Strength of Reason” (Förnuftets styrka). Hon kallar Europa för ”Islamisk provins” och menar att det i varje stad i Europa finns en andra stad, en muslimsk stad som styrs av Koranen. Detta är ett steg i den islamiska utvecklingen. fajaf

Bakgrunden till EU:s Medelhavssamarbete eller Barcelonaprocessen (fallacikoden). nyt

Oriana ställer frågan huruvida den muslimska invandringen till Europa är en konspiration? På tre decennier blev Europa ett hem för ca 20 miljoner muslimer. Hur kunde det bli så att islam blev en religion som hotar kristendomen i Europa? Hon ställer sig också frågande till att ena dagen var araberna ett folk långt borta, som bodde i tält och vaktade kameler. Nästa dag var de grannar. bgf

Det finns en intressant passage i Fallacis sista bok. Inför FN:s generalförsamling 1974 uttalade den algeriske presidenten Houari Boumdienne följande och utan några omskrivningar. ”En dag kommer miljontals män att lämna den södra hemisfären för att ta sig till den nordliga. Men inte som vänner. De kommer att komma som erövrare och de kommer att erövra era länder genom att uppfylla dem med sina egna barn. Segern skall komma genom deras kvinnors livmödrar”.

I sin bok beskriver Oriana Fallaci Europa som ”Eurabia”, d.v.s. en mix av Europa och Arabien och menar att Europa har sålt sig till fienden. Hon menar också att ”den nuvarande invasionen bärs inte ut enbart av terrorister som spränger sig själva tillsammans med skyskrapor eller bussar men också genom invandrare som bosätter sig i våra hem, och som, med ingen respekt för våra lagar, tvingar på oss sina idéer, sina seder och sin Gud”.

Oriana Fallaci beklagar att hon så länge var omedveten om omvandlingen av väst som hon anser fanns tecken på redan under 60- och 70-talen.

Sammanfattningsvis konstaterar Fallaci att det är en konspiration iscensatt av Europas och Arabvärldens regeringar för att få tillgång till den arabiska oljan som blivit ännu mer värdefull för Europa efter OPEC-krisen 1973. I utbyte mot oljan skulle Europa acceptera ”överskjutande arabisk arbetskraft”, d.v.s. invandrare.

Oriana Fallaci var en mycket skicklig och modig journalist och man kan bara beklaga att vi i Sveriges inte har sådana journalister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.