lördag 30 maj 2009

Utrikesminister Carl Bildt retar upp Sarkozy

Så lyder rubriken på ekonomisajt Di.

Vad har Carl Bildt då gjort för att Sarkozy skall inställa det planerade Stockholms besöket på tisdag den 2 juni?

Det är en intervju som Carl Bildt gav i Le Monde som retade upp Sarkozy ordentligt.

Vad sade då vår utrikesminister:

”För att ha tyngd i världen är det bättre att vara Europeiska unionen än Unionen för en del av Europa", sade Bildt och poängterade även att ett turkiskt EU-medlemskap skulle vara viktigt för en "försoning med den muslimska världen" och att Europa behöver Turkiet.

"Under kommande decennier kommer vi att ha behov av Turkiets ekonomiska och demografiska dynamik", avgjorde Bildt.

Alldeles för magstarkt för Sarkozy som är en energisk förespråkare mot ett turkiskt medlemskap.

"Nicolas Sarkozy har ställt in sitt besök på grund av intervjun med Carl Bildt", bekräftade en icke namngiven minister till Le Monde.”

Vår svenske uttrikesminister Carl Bildt vill att Turkiet med dess 70 miljoner muslimer ska ingå i EU och få fritt flytta till nordeuropa. I Europa finns redan 25-30 miljoner muslimer.

Alltså; 100 miljoner muslimer i EU när turkarna blir medlemmar!

Det betyder införande av sharialagar m.m. Varför hör vi aldrig Vänstern och feministerna tala om den syn på kvinnor som man har i muslimska länder. På debatthuset kan man läsa:

” ..Enligt sharialagarna har en ensamstående kvinna som blivit gravid begått äktenskapsbrott och skall stenas ihjäl. Utomäktenskaplig sex straffas alltså med döden.Dödsstraff har jag hört också för alkoholkonsumtion.Dödsstraff för konvertering till annan tro. De gräver ner homosexuella levande. De mördar folk av annan tro än sin egen.

Vill vi i Sverige ha ett samhälle med dessa lagar. Carl Bildt vill det uppenbarligen.

sds svd sds dn

2 kommentarer:

 1. Debatten om EU-utvidgningen är viktig, och borde föras även här i Sverige.

  När det gäller Turkiet så är det intressant att tänka i följande banor:

  Om EU ska vara en europeisk union, borde då inte unionens medlemmar vara europeiska länder? Är Turkiet ett europeiskt land, ur geografiskt, historiskt, kulturellt eller religiöst hänseende?

  Turkiet har en lång och imponerande historia. Det Ottomanska riket var en verklig stormakt under flera hundra år. Men har Turkiet någonsin varit en del av Europa?

  Israel är inte ett europeiskt land. Men jämför Israel och Turkiet! Vilket av dessa länder är mest europeiskt, ur ett historiskt och kulturellt perspektiv? Israel deltar ju redan i Eurovisionsschlagerfestivalen och fotbolls-EM, så varför ska inte Israel vara ett EU-land, om Turkiet ska vara det?

  I Turkiet har man påbörjat en demokratiseringsprocess, och man har kommit långt. Men år 2008 prövade Turkiets högsta domstol frågan om regeringspartiets laglighet. Vad säger detta om graden av konsolidering och liberalisering hos den turkiska demokratin?

  Om Turkiet beviljas medlemskap i EU, så kommer det att bli det största medlemslandet. Kan detta gynna unionen?

  SvaraRadera
 2. Problemet är väl egentligen inte att Sveriges utrikesminister menar det han menar, men att en representant för ett pytteparti som är underordnat den konservativa EU-parlament-gruppen, någon vecka före talar denna grupps store man rakt emot. Det är dålig valpropaganda, och kan mycket väl kosta franska konservativa röster.
  Att det också säger en del om vilka allianser Moderateran har gett sig in i är väl kanske det som vi i sverige borde ta mest in över oss. En röst till moderaterna eller KD är en röst till de gammelkonservativa krafterna i europa.

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.