måndag 18 maj 2009

KD:s blivande parlamentsledamot och våldtäkterna


I en liten kristdemokratisk folder som kallas Östergyllen berättar Christina Doctare , ett av namnen på KD:s lista inför EU-parlamentsvalet om sig själv och sina visioner. Bl.a. framhåller hon att hon har arbetat i krig och riskerat livet för att hjälpa andra människor. Hon har gjort det för att hon är övertygad om att freden måste alltid värnas och att man måste kämpa varje dag för demokratin.

Christina Doctare framhåller särskilt att hon blev den första som rapporterade om de systematiska våldtäkterna i Jugoslavienkriget. Hon vet, menar hon, att människovärdet måste alltid värnas. Det är därför som hon är kristdemokrat.

Nyligen kunde svenska folket ta del av en utredning från EU som visade att Sverige har flest våldtäkter i Europa och dessutom är det få våldtäkter som klaras upp.

I sin berättelse om sig själv nämner Christina Doctare ingenting om våldtäkter som begås här och nu. Det är egendomligt. Hon har heller inte skrivit något om detta såvitt jag kan förstå i svenska dagstidningar.

Vi vet att i krig så är systematiska våldtäkter ett sätt att kuva människor men i Sverige har vi fred!

Läs mer om Sverige och våldtäkterna

Hopp
Dn
Dianas blogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.