torsdag 14 maj 2009

Europeiska politiker - den nya adeln

INGEN SLIPPER UNDAN BRITTISK SKANDAL

DN
Myglet med skattebetalarnas pengar skakar Westminster och riskerar att öka politikerföraktet i Storbritannien. Man är nu rädd för att skandalerna kommer att gynna det högerextrema British National Party inför Europavalet.

De politiker som har har låtit skattebetalarna betala de pengar som politikerna krävt ersättning för; det kan vara allt från blöjor och hundmat till gungstolar och rengöring av swimmingpoolen.

Liberaldemokraterna
Nick Clegg, ledaren för Storbritanniens trdje största parti har lovat att betala tillbaka ersättningarna han erhållit för privata telefon samtal.

Chris Huhne, en av partitopparna, lämnar tillbaka 119 pund hand krävt för pressning av byxor.


Labour

Hälften av regeringsmedlemmarna, även Gordon Brown, har begärt ersättningar som nu ifrågasatts.


Talman Michael Martin skall avgå då han inte har tagit tillräckligt avstånd från myglet.

Citat från artikeln:
BNP har ingen plats i det brittiska parlamentet, men eftersom proportionellt valsystem tillämpas i EU-valet kan partiet, som vissa valkretsar har stöd på åtta procent, räkna med representation i Bryssel. Griffin själv sade att han räknade med att avslöjandena kommer att ge BNP sex till sju platser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.