onsdag 27 maj 2009

Sverige - bland de äldsta nationerna i Europa

Nationen på gott och ont

Så lyder rubriken på en artikel i DN av Göran Rosenberg.

Citat från artikeln”:

”Problemet är att inte tillräckligt många svenskar delar grundvalarna för den svenska nationella identiteten och att det kitt som förenar medborgarna i Sverige därmed har försvagats.”

Det är en egendomlig artikel. Varför har den nationella samhörigheten minskat?

Politiker från vänster till höger har de senaste tio åren arbetat hårt på att förminska svenskarna och deras historia. Svenskfientligheten hos våra ”folkvalda” breder ut sig.

Vi kommer ihåg Mona Sahlin som avundades invandrare deras kultur för att "svenskar bara har midsommar och andra töntigheter” eller Fredrik Reinfelt, som åkte till Ronna, där svenska flickor blivit trakasserade och poliskontoret beskjutna och uttalade sig om att "Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån."


Maud Olofsson är inte heller dålig på att visa sin svenskfientlighet så kommen från den svenska landsbygden eller ”vischan” som hon är. På ett företagarmöte i Trosa i oktober 2007 förklarade hon sin syn på svenskarna:
- Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.”

Man undrar om Göran Rosenberg har befunnit sig på samma planet som vi andra. Finns det någon svensk som har undgått den svenskfientliga och nedsättande propaganda som mer eller mindre dagligen uttalas på ett eller annat sätt, i dagstidningar, i radio och svensk television?

Göran Rosenberg skriver också att Sverige är en av Europas äldsta nationer och har länge klarat sig utan en nationaldag. Nu har vi en och det viktiga är att läsa om våra flaggviftande nya svenskar.

Vidare skriver Rosenberg:

” I syfte att stärka det nationella kittet vill regeringen dessutom förstärka den gemensamma värdegrunden i Sverige. Det är visserligen oklart hur en gemensam värdegrund ska stadfästas och på vad sätt en gemensam värdegrund ska skilja sig från de gemensamma värden som redan uttrycks i nationens lagar och regler, men jag förstår tanken och syftet. Ett samhälle förutsätter samhörighet. En nationell demokrati förutsätter nationell samhörighet. Bakom regeringens omsorger om den nationella identiteten anas en oro för att den nationella samhörigheten är i fara.”

Detta är väl inte något nytt. Ett folk som känner samhörighet med sitt land och sin kultur är trygga. Det är kanske därför som Sverige inte längre skall vara en nation utan bli en vasallstat i EU. Men vilken värdegrund skall gälla? Nysvenskarnas eller vi som är födda i landet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.