onsdag 29 juli 2009

Svenska pojkar en del i EU:s blivande armé

Ur I Draksåddens tid av Sven Delblanc

"...den som inte vill slåss för sitt eget land får slutligen dö för ett annat land..."

”Därför strider svenska soldater i Afghanistan”

Så lyder rubriken på DN debatt idag. Sten Tolgfors har ordet och berättar hur oerhört viktigt det är att svenska pojkar är där. Vi är där både för vår egen skull och för afghanernas.

” Det går inte att låta ett land falla samman och låta det tas över av terrorister, skriver försvarsminister Sten Tolgfors.”

Han berättar vidare om alla bränder och hur flickorna har det i Afghanistan. Men hur har invandrarflickorna det i det mångkulturella Sverige?

Skolor bränns i Afghanistan! Vad är det som brinner i Sverige. Just det skolor. Enligt Nyhetskanalen och Svd så har antalet bränder ökat varje år. Man kan fundera på varför.

Håller Sverige som nation på att falla sönder? Men det är kanske mindre viktigt.

”EU-länderna ska synkronisera sina militära styrkor mer. Den uppmaningen kommer från EU-parlamentet som vill ha en mer kraftfull säkerhets- och försvarspolitik. ”
I själva verket så går det fortare och fortare mot en EU-armé och superstaten EU. Läs mer på Riksdag och Parlament.

Såsom försvarsminister är Sten Tolgfors en intressant person. Kurt Lundgren var en av våra bästa journalister, d.v.s. vad man menar med journalist. Tyvärr gick han bort alldeles för tidigt och skulle ha behövts nu. Läser man på kurtlundgrens blogg hittar man en del intressanta uppgifter om vår försvarsminister.

” Enkel förklaring

Det finns en väldigt enkel förklaring till försvarsminister Sten Tolgfors problem, hans impopularitet och hans allmänna tillkortakommande : Han har inte gjort värnplikten, han är värnpliktsvägrare.

Han kan därmed aldrig skapa någon auktoritet omkring sig, han blir mestadels till åtlöje; han är en laughing stock, nån som alla skrattar åt. Detta är egentligen inte hans fel utan Fredrik Reinfeldts - hur innerst in i glödheta kunde han utse en samvetsöm värnpliktsvägrare till försvarsminister?”

Vidare kan man läsa på samma blogg: ”tolgfors-overskottsbolaget-forsvarets-raddning.html”

Mer från Kurt Lundgren:

”Försvarsröra
av egen kraft

På SvD Brännpunkt skriver vapenvägraren Sten Tolgfors, som av slumpens obevkliga kraft till sin egen och andras förvåning, en dag blev försvarsminister, att en rödgrön försvarsröra hotar om socialdemokraterna får makten.?

Ja, en sådan röra kan således komma ovanpå och adderas till den försvarsröra som Tolgfors själv är ett uttryck för.

När jag gjorde värnplikten för ganska länge sedan fanns det inget som vi i vårt kompani föraktade mer än vapenvägrare; vi kämpade igenom 14 ganska roliga men hårda månader (ibland) under gott kamratskap, och fick vänner som finns än i dag, och på stan såg man tolgforsarna dra omkring, ynkliga figurer, tyckte vi, som inte kan ställa upp när plikten kallar.

Att utse en tolgforsare till försvarsminister är en moderat skam - tolgforsen måste ju betraktas med löje utomlands.

Vet en tolgforsare hur man gör honnör för ett hederskompani, hur man står i givakt när nationalsången spelas?

Att Reinfeldt kunde utse honom visar på dåligt omdöme, men att tolgforsen kunde acceptera utnämningen visar på ett helt obefintligt omdöme hos honom själv.

Att kalla Sten Tolgfors för Tomhylsan är ju gansla elakt, men träffande.

- Giv akt för Tomhylsan.

Så kan det låta när han besöker våra soldater hemmavid och i utlandet.” Så skrev Kurt Lundgren.


Men det är inte bara skolor som brinner, syra kastas på flickor som går i skolan och stening av kvinnor förekommer fortfarande i dessa länder. Vad tycker Tolgfors om detta? I Sverige förekommer kast från balkong. Vilka försvarar svenskar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.