måndag 17 november 2008

EU-gurkor


I Svenska Dagbladet den 12 november kan vi läsa om att gurkorna nu får vara krokiga. Med andra ord får de vara naturliga och sållas inte bort. Säkert kan detta vålla problem i parlamentet!. Ett ärende mindre att arbeta med!!!

Som ni vet har EU-byråkraterna alltid hävdat att det är en myt att det finns regler för hur gurkor får vara böjda, hur små jordgubbar får vara, etc.

Detta är ingen myt, dessa regler finns och fanns, ty nu i torsdags avskaffades de nämligen, de regler som inte fanns och som var en myt; läs här:

“Reglerna om storlek och form på frukt och grönsaker avskaffas. EU-länderna röstade i dag för kommissionens förslag om att upphäva handelsnormerna för 26 typer av frukt och grönsaker. Genom att avskaffa dessa normer strävar kommissionen efter att göra EU-reglerna effektivare och enklare och ta bort onödig byråkrati. Handelsnormerna behålls för tio typer av frukt och grönsaker, däribland äpplen, jordgubbar och tomater. Men även för dessa typer kan medlemsländerna tillåta butiker att sälja produkter som inte uppfyller normerna, förutsatt att de märks på ett sätt som skiljer dem från frukt och grönsaker i klasserna extra, klass I och klass II. De nya reglerna innebär alltså att de nationella myndigheterna kan tillåta försäljning av alla typer av frukt och grönsaker vilken storlek och form de än har.”

Vi har alltså ett överstatligt organ, som icke är valt av medborgarna, med 30 000 byråkrater, vilka hela dagarna reglerar våra liv, vår livsstil, våra gurkor. Överheten bär icke sin gurka förgäves!

Lena Ek, EU-parlamentariker och som också i dagarna fått förnyat förtroende som EU-parlamentariker inför EU-valet 2009 uttalar sig i DN den 13 november 2008 apropå avskaffandet av reglerna för hur krokiga gurkorna får vara. ”Det skall bli jätteskönt med ett normaltillstånd, alternativen blir fler med ökat utbud och billigare varianter i affären.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.