lördag 22 november 2008

EU - superhjältar och såpoperor

Granskning EU - en tidning om EU-samarbetet

Junilistan ger ut en tidning med jämna mellanrum som granskar arbetet inom EU. Jag fick mig tilldelat ett exemplar nr 3/2008 vid ett möte med Förbundet Sveriges Småbrukare. Alldeles oavsett om man sympatiserar eller inte med Junilistan, så är tidningen väl värd att läsa för den som vill veta vad EU egentligen sysslar med. Man blir mycket förvånad över alla småsaker och bagateller som EU lägger sig i.

T.ex. nämner man den så kallade subsidiaritetsprincipen – som i svensk debatt översätts till ”närhetsprincipen” - som handlar om att rätt beslut skall tas på rätt nivå. Istället visar genomgång av principen att den har använts och används för att motivera ökad centralstyrning. Många EU-kramare tycks tro tvärtom.

Här finns otroligt mycket att läsa och man kan kostnadsfritt beställa tidningen och kommande nummer från E-post: info2inddem.se. Det finns även böcker att beställa. Titlar som Svarta får i EU-parlamentet, Med kluven tunga 3, Makteliten mot folket – Tankar om EU, nationalstaten och demokratin – författare Nils Lundgren m.m.

Sverige är en av de äldsta nationalstaterna i Europa och vårt språk likaså. Genom omröstningen i riksdagen har våra odemokratiska riksdagsmän röstat för att Sverige skall bli en region i norra delen av EU. Vill svenska folket ha det så?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.