torsdag 20 november 2008

EU:s grundlag - protester på Irland

Protest överlämnad till Svenska ambassaden i Dublin

I dag (onsdag 19:e) på tröskeln till omröstningen i riksdagen om fördraget i Lissabon har Peoples Movement - Gluaiseacht en Phobail lämnat en protest till den svenska ambassadören i Irland Claes Ljungdahl, där man uttrycker sitt motstånd mot den svenska regeringens beslut att gå vidare med ratificeringen av ett fördrag som redan demokratiskt förkastats av det irländska folket.

- Beslutet av den svenska regeringen att gå vidare med ratificeringen är tydligt utformad i samarbete med EU-kommissionen för att odemokratiskt isolera det irländska folket och att sätta mer press på oss att acceptera det här fördraget.

- Många människor, både i Irland och Europa har beundrat och skulle i handling vilja efterlikna den svenska sociala modellen och det system för kollektiva förhandlingar som nu är under attack av Lissabon-fördraget.
Folkrörelsen Peoples Movement - Gluaiseacht en Phobail höll också en demonstration utanför ambassaden för att protestera mot den fortsatta ratificeringsprocessen och i solidaritet med de miljoner svenska medborgare som nekas möjlighet att uttrycka sin demokratiska dom om detta fördrag i en folkomröstning.

Ja det har allt gått långt när andra länders folk tvingas demonstrera mot den svenska regeringen och riksdagen för sitt odemokratiska handlande. Lissabonfördraget är en större grundlagsändring än 1809 års regeringsform. Det väljer en majoritet av riksdagens ledamöter att behandla som vilken fråga som helst. Jag skäms på deras vägnar. Men var så säker de kommer att får skörda vad de sått. Hut brukar att gå hem även om det dröjer ibland.

Tack Irländare för att ni lyckas hålla den demokratiska fanan högt och för att ni röstade nej till det demokratiskt så undergrävande fördraget från de maktberusade, närmast psykopatiska höga herrarnas möte i Lissabon. Det förefaller dessvärre som de flesta statschefer i EU har den vedervärdige Silvio Berlusconi som sin förebild.

Rune Lanestrand
kommentarer till lanestrand@telia.com

Rune Lanestrand är chefredaktör och ansvarig utgivare av tidningen Småbrukaren

4 kommentarer:

 1. Jag håller inte riktigt med Lanestrands omdöme om Berlusconi, men det är en annan historia.

  SvaraRadera
 2. Det måste kännas ensamt och övergivet att skriva kommentarer till sin egen mkt läsvärda och ambitiösa blogg.
  Kanske påminnande om hur rättshaveristen upplever sin situation.
  Läs här http://tinyurl.com/6nnswr

  SvaraRadera
 3. Tack för berömmet, Anti-islamist! Nåja, jag betraktar väl inte bloggen som min egen, äras den som äras bör, nämligen Gerda!

  SvaraRadera
 4. "Droppen urholkar stenen. Icke utav sin kraft, utan av dess evigt fallande."

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.